/

drunkorexia

För fyra år sedan lämnade Lindsey Hall ett bröllop medtre grillade ostsmörgåsar i fickan. Den natten drack hon sprit men hade inte tagit mat och hon ville äta och rensa sitt olagliga mellanmål. Men när hon kom hem väntade hennes pappa på henne med en tom spannmålspåse som hon hade ätit och spolat tidigare i veckan. Han bad henne att få hjälp - och den här gången kom hon överens. "Jag var trött," säger hon. "Jag var redo."

Vid den tiden, Lindsey, nu 27 och en kundservicepartner hos ett PR-företag i Denver, var bland de många college-åldersstuderande som kombinerar alkoholkonsumtion med livsmedelsbegränsning, överdriven motion och / eller bingeing och rensning. Vissa dricker på tomma mage för att bli full, medan andra kompenserar för sitt intag av alkoholkalorier genom att inte äta eller genom att kasta upp maten. Hur som helst, dessa beteenden som är kända under termen "drunkorexia" -kan leder till läskiga resultat, säger experter. Lindsey har behandlat anorexiska (begränsar hur mycket hon åt) och bulimisk (bingeing och purging) beteenden genom åren och alkohol drev dessa.

"Drunkorexia är inte en formell diagnos, men det är detses som en föregångare till problem att dricka eller oordnad äta, säger Dipali Venkataraman Rinker, Ph.D., en biträdande professor vid University of Texas som studerar oordnad dricka. "Det går utöver frekvensen och mängden. Det är det sätt på vilket studenter dricker. "

Rinker publicerade nyligen en preliminär studie av1.184 högskolestudenter i Texas, som fann att bland dem som imbibed överdrivet (mer än fyra drycker i ett sittande för kvinnor och fem för män) åtminstone en gång under de senaste 30 dagarna, så många som åtta av 10 också engagerade sig i minst en "Drunkorexiskt" beteende inom samma månad.

drunkorexia

För Lindsey blev drunkorexia farlig. Hon brukade sätta ner ett par glas vin innan hon körde och när hon gick in i rehab hade hon stressfrakturer i benen. Men det värsta av hennes hälsoproblem var från rensning: nio hålrum, en matstrupen riva och låga elektrolytnivåer.

"De sa till mig att jag hade 82-åringarnas ben när jag först gick in", säger Lindsey. "Jag trodde inte på dem. Eftersom jag inte var allvarligt underviktig trodde jag inte att jag hade ett problem. "

"Drunkorexia är inte en formell diagnos, men det ses som en föregångare till problem att dricka eller oordnad äta."

Drunkorexia handlar inte bara om att bli full. Tom Hildebrandt, Ph.D., professor i psykiatri vid Mt. Sinai sjukhus som studerar ätstörningar och alkoholstörningar hos kvinnor, säger att kroppsintressen också uppmuntrar dessa typer av beteenden. Och i Rinkers studie var kvinnor och män lika troliga att delta i nästan alla typer av drunkorexiskt beteende. "Killar blir mer oroade över sitt utseende [och] mer medveten", säger Rinker.

Lindsey säger att högskolans liv gjorde en förekomstätstörningar värre och att drunkorexia handlade om att göra "vad som helst", inte att gå ner i vikt. "Jag har aldrig druckit för att vara helt hammad," säger hon. "Jag skulle träna, och jag ville inte äta och" förlora "alla kalorier som jag bara hade bränt. Så jag skulle ha ett glas vin. Mitt motiv för att dricka var bara att vara noga för att inte tänka på mat. "

Vid Lindsey s sororitet vid University ofArkansas, säger hon att att begränsa kalorier före dricka verkade ens vara norm. "Vi skulle alltid skämta om det med ljust:" Jag antar att vi ska ha en flytande middag ikväll ", säger hon. "Jag tänkte bara inte på det. Om du ville vara tunn, skulle du inte äta. Vi gav upp mat eftersom det var lättare än att ge upp alkohol. "

Rinker säger att det är exakt den här typen avmiljö som sätter människor i största möjliga risk. "I vårt arbete hade den största prediktorn för drunkorexia uppfattningen att alla gör det," säger hon.

Så hur vet du om du har ett problem? Medan tillfällig experiment med kaloribegränsning eller bingeing och rensning är relativt vanligt, säger Hildebrandt, vissa människor fastnar i ett mönster. "Om det händer en helg lär du dig av dina misstag och återvänder inte till det ... det är inte en del av en sjukdom", säger han. Men det är dags att söka hjälp om ett beteende orsakar farligt nedbrott, som blackouts, eller om det blir ett ihållande mönster, det vill säga det händer flera gånger i veckan under flera månader.

"Eftersom jag inte var allvarligt underviktig trodde jag inte att jag hade ett problem."

Hildebrant tillägger att det är lätt för din kropp attbli konditionerad till ritualen. "Du kan bli lättnad och ha den bästa natten i ditt liv, men du kastade upp", säger han. "Även om det är första gången, kan du inte lansera den här föreningen. Ju fler gånger du gör det, desto mer sannolikt är det att bli vana. Och vanor är svåra att förändra. "

Om du tror att drunkorexia är ett mönster i dinlivet, stressar Lindsey vikten av att prata med någon du litar på. "Mina bästa vänner och familj har full tillåtelse att ringa mig om de ser mig göra det," säger hon. Hon påminner om en buffé i en väns hus innan hon gick in i rehab när hon hade en av de värsta bingorna i hennes liv. "Jag kastade blod, jag var på marken, jag trodde att jag skulle dö," säger Lindsey. "Jag hade binged på som 5.000 kalorier och drack så mycket för att jag var så nervös och fidgety." Så det här året förtalade hon sin mamma och pappa att hålla koll på henne vid sin fjärde julibuffé. "De höll mig i kontroll", säger hon. "Min familj och vänner håller mig i kontroll."

Sedan Lindsey kom ut om hennes ätstörningoch fick behandling, inspirerade hennes erfarenhet två av hennes vänner att erkänna att de hade ätstörningar också. "Jag tror att prata om min historia har gjort att vi alla kan erkänna att vi alla gjorde det," säger hon.

Lindsey säger att även om hon är i eftergift ochhennes terapeut vill hellre att hon inte dricker alls, hon gör det. Men hon försöker göra det smart med mat i magen. "Jag är fortfarande 27," säger hon. "Jag går ut på datum, jag har vin. Jag försöker bara klara det när jag går. "

I slutändan delar Lindsey en varning för alla kvinnor: "Jag saknade många år för att vara noga och vara besatt av min ätstörning", säger hon. "Du får inte dessa ögonblick tillbaka."

Uppmärksamma: