/ / 10 Sanningar om ätstörningar från någon som hade en

10 sanningar om ätstörningar från någon som hade en

Vid en tidpunkt i deras liv, 20 miljoner kvinnoroch 10 miljoner män kommer att utveckla en ätstörning. Men med tanke på hur vanligt de är, samt all den medieuppmärksamhet de får (rekvisita till kändisar som Demi Lovato och Kesha, som har blivit offentliga med sina egna personliga kampar) finns det en skrämmande mängd information där ute om anorexi, bulimi och binge eating disorders-de tre typerna kliniskt erkända av psykologer.

Ilene Fishman, licensierad klinisk socialarbetareoch terapeut baserad i New York City, har tillbringat sin karriär som hjälper människor att förstå fakta och följa ny forskning och vetenskap om dem. Fishman har framgångsrikt slog anoreksi och bulimi som en ung vuxen, och hon känner för första gången de fysiska och känslomässiga vägtullar de tar. Här lägger hon ut allt.

1. Ätstörningar är inte bara en tonårsflicka
"Fram till nyligen trodde ätstörningaratt påverka främst kvinnliga ungdomar. Men nu vet vi att människor i alla åldrar får dem. Vuxna kvinnor kan utveckla dem och män också. Det finns så mycket tryck i dessa dagar, inte bara för kvinnor att ha en tunn, idealiserad kropp utan för män att ha en också. För män är det tryck att vara muskulöst och har lågt kroppsfett, men behandling för män är svårare att hitta. "

2. De förbrukar en persons liv
"Det är den grundläggande definitionen av en ätningstörning - ditt liv minskas till vad du kan och kan inte äta. Det dagliga livet rör sig kring mat och mat, äta och / eller rensa eller ta laxermedel, eller överdriven motion i vissa fall. Äta tar över ditt humör, tankar och beteende. "

"Det finns så mycket tryck för dessa dagar inte bara för kvinnor att ha en tunn, idealiserad kropp, men för män att ha en också."

3. De har en underliggande utlösare
"Människor med ätstörningar tenderar att varaattraktiv, ljus och hög uppnåelig. Men det finns ett underliggande drag som måste vara där för att sjukdomen ska hålla sig: låg självkänsla. Om du inte mår bra om dig själv, är du känslig för att trycket är tunt eller muskulöst. Att se bilder av idealiserade kroppar spelar en roll. Men en person behöver ha en dålig självbild först och främst för att en sjukdom ska ta tag i. "

4. Ren äta kan vara ett varningsskylt
"Att ha en ätstörning går bortom enupptagen med dieting eller äta tvångsmässigt i ett sittande. Hela trenden att äta ren kan maskera en. Ätstörningar är en upptagenhet med mat och ätning, så om du följer en ren eller organisk kost och det leder till att du begränsar ditt intag, kan det också signalera en ätstörning. "

5. Överdriven övning kan också vara en ledtråd
"För vissa lider är deras ätstörningmindre om vad de gör eller inte konsumerar men en besatthet med att bränna bort den. Det kan handla om att gå till gymmet hela tiden eller göra maraton. Nyckeln till att korsa linjen till en störning är när det blir extremt. "

"Att ha en ätstörning går utöver en uppgift med dieting eller ätande tvångsmässigt i ett sittande."

6. Överdriven tunna är inte alltid ett symptom
"Tunnighet betyder inte att någon har en ätningoordning. Medan människor som lider av anorexi tenderar att vara extremt tunna, så är det inte sant för alla störningar. Personer med bulimi, som rensar mat efter att ha ätit, kan ha normal eller genomsnittlig vikt. Och de med binge ätstörningar, som kännetecknas av att konsumerar mycket mat i ett sittande och sedan klarar av det genom att begränsa äta vid andra tillfällen, är också genomsnittlig vikt. "

7. De kan döda
"Av alla psykiska sjukdomar, ätstörningarhar den högsta dödligheten. En del av detta har att göra med att de tenderar att gå hand och hand med depression och humörsjukdomar, och dessa kan leda till självmordstankar. Men också, de tar en fysisk vägtull på kroppen. Hjärtproblemen, dehydrering, matsmältningsproblem och andra hälsoeffekter kan alla vara dödliga. "

8. Behandlingar - men kan ta lång tid
"När jag kämpade med anorexi och bulimiSom tonåring och ung vuxen var inte mycket känt för behandling. Det tog 10 år och flera sjukhusvistelser att äntligen få psykoterapi som hjälpte mig att slå båda sjukdomarna. Idag kan människor som kämpar med en ätstörning börja få psykoterapi under behandling på sjukhus eller på öppenvård. Poängen är att ta itu med de underliggande självkänslorna. Psykoterapi kan ta lång tid, även många år, men det kan leda till full återhämtning. "

"Av alla psykiska sjukdomar har ätstörningar den högsta dödligheten."

9. Gör inte andra - Gissa dig själv om du misstänker en vän har en
"Med tanke på att hennes liv kan vara på spel,var inte rädd för att röra dina bekymmer, även om du tror att det kommer att styra henne. När du är ensam med henne, var direkt och säg "Jag är orolig för dig" eller "Jag vill inte äventyra vår vänskap, men jag vill hjälpa dig att få hjälp." Ätstörningar kan ge intensiva känslor av skam, och hon kan också vara lättad att dela hennes hemlighet. "

10. Men bli inte förvånad om han eller hon förnekar det
"Om hon blåser av dig eller försäkrar dig att hon ärbra, ta upp det igen vid en annan tidpunkt. Texta henne webbadressen till en webbplats som NEDA (National Eating Disorders Association) eller erbjuda att gå med henne till en supportgrupp. "

Uppmärksamma: