/ / Få en frisyr? Fråga dig själv dessa 7 frågor först

Få en hårklipp? Fråga dig själv dessa 7 frågor först

haircut styling frågor att fråga

Det är ingen hemlighet att ändra ditt hår kan varaläskigt AF. Å ena sidan kan du äntligen se ut som ditt bästa själv någonsin; Å andra sidan kan sakerna gå grymt fel, och du kan behöva spendera veckor i att gömma medan du väntar på att saker växer ut.

Men hårförändringar borde inte behöva vara såångestväckande. Det är därför smart att ta reda på exakt vad du vill ha (och varför du vill ha det) innan du bokar en tid. Vi bad top stylists för att ta de största frågorna du borde fråga dig innan du ens satte fot i en salong. Här är deras förslag:

FÖR FRÅGOR:

1. Hur ofta bär jag en hästsvans?

Detta är en viktig fråga för människor som äröverväger att gå kortare, säger Steven DeCarlo, senior stylist på Mizu New York salong. Självklart om du går för kort kan du skruva dig över i updo-avdelningen. Tala med din stylist om du inte är säker på hur kort du kan gå säkert.

Är du inte redo att skära av det hela? Var aldrig rädd - här är fyra sätt att rocka din vardagliga bulle:

2. Hur mycket tid vill jag ha på mitt hår?

Bangs är en biggie för detta. "När det gäller bangs, kan de och tenderar att vara mer underhåll", säger DeCarlo. "Det är någonting jag alltid säger innan du klipper på en kvinna." Är du villig att komma in för regelbundna bang-trimmer? Och är du villig att sticka ditt smäll varje morgon? Om inte, är det förmodligen inte "gör för dig".

3. Är jag redo att skaka upp saker?

Jet Rhys, en kändis stylist i San Diego, sägerhon frågar alltid människor hur länge de har tänkt på en förändring när de säger att de vill ha en omvandling. "Om svaret är för den senaste månaden eller längre, vet jag att hon är redo för ett nytt utseende, säger Rhys. Om du bara bestämt detta på ett infall, kanske ge det en vecka eller två.

4. Ska det utseende jag vill ha?

Du har nog hört innan du borde tabilder med dig, och stylister säger att det är en riktigt bra idé - både för dem och att du ska se till att det utseende du vill ha är en legit sak. Din stylist ska titta på bilder du har tagit och vara ärlig med om utseendet kommer att fungera för dig, säger Rhys. Om inte, kommer han eller hon normalt föreslå tweaks för att göra det rätt. (Kom i form och mår bra med Women's Health's All In 18 DVD!)

FÖR FÄRG

5. När var jag lyckligast med min hårfärg?

Det verkar som en konstig fråga, men FrankFriscioni, färgdesigner på Oon Arvelo Salon på Manhattan, säger att det är viktigt. Om du vill återskapa en färg som du hade när du var barn på stranden, berättar en annan historia än en som du gillade vid en arbetsresa förra året. Med tanke på att du verkligen kan leta efter en vårdfri, färgglad färg, kan din stylist hjälpa dig med en nyans som fungerar för dig nu.

6. Vad är min hudton under större delen av året?

Din hudton kan ändras beroende på tidår och om du bara gick på semester, säger Friscioni, och det kan göra skillnad i hur länge du vill behålla en färg. Om du till exempel är blek under större delen av året kan ett blekt blont utseende tvätta dig.

7. Var ska jag vara på sex veckor? Och sex veckor efter det?

Hårfärgsändringar är inget skämt, och Friscionipåpekar att de behöver underhåll för att täcka dina rötter och röra upp blekande färg. Om du planerar att göra en stor förändring och du vill hålla den ny, se till att du inte kommer att vara ute i staden om en månad eller så.

Självklart är hårförändringar en stor sak, ochFriscioni säger att det är en bra idé att absorbera ditt nya utseende. Kolla in det i dagsljus utan salong och se hur du känner dig om det om några dagar. Om du fortfarande är glad, bra. Om inte, ring din stylist - han eller hon borde vara villig att arbeta med dig för att få det rätt.

Uppmärksamma: