/ / Exakt vad denna hudläkare använder för att hålla hennes akne och rosacea i kontrollen

Exakt vad denna hudläkare använder för att hålla hennes akne och rosacea i kontroll

vilken hudläkare använder på sitt eget ansikte

A.M. Steg 1

"Rosacea kan orsakas av stress och hormoner,vilka dilaterar blodkärl, vilket resulterar i en röd hudfärg. Jag vill inte förvärra min hud ytterligare, så jag tvättar med mjukt vatten (jag installerade ett filter i mitt hus för att avlägsna irriterande mineraler som kalcium) och använda en krämig ansiktsvätska som är allergivänlig, vilket är det bästa sättet att förhindra hudreaktioner ."

Köp det: Neutrogena Ultra Gentle Daily Cleanser, amazon.com

vilken hudläkare använder på sitt eget ansikte

A.M. Steg 2

"Jag börjar med ett antioxidant-packat serum tillneutralisera rosacea-provokerande fria radikaler. Sedan släpper jag på en tonad solskyddsmedel (den fördubblas som grund). Mineralversioner är bäst för irritabel hud; de skapar ett fysiskt block, medan kemiska binder till huden för att absorbera strålarna, vilket skapar mikroskopiska kemiska reaktioner som kan vara sensibiliserande. "

Köp det: SkinCeuticals C E Ferulic, amazon.com

Köp det: Tizo Ultra Zinc Body & Face Solskyddsmedel Tinted SPF 40, amazon.com

Ta reda på allt du behöver veta om vuxen akne (inklusive varför får du det fortfarande):

vilken hudläkare använder på sitt eget ansikte

e.m. Steg 1

"När jag var yngre tog jag två cykler avsupertorkande recept Accutane eftersom jag hade resistent akne (den typ som inte kommer att gå bort med typiska behandlingar). Jag får fortfarande enstaka finnar, så jag föredrar en skummande rengöring, som pumpar bort alla överflödiga oljor utan att strippa huden och ger mig en djuprening varje natt. "

Köp det: La Roche-Posay Effaclar Foaming Gel Cleanser, $ 15, amazon.com

vilken hudläkare använder på sitt eget ansikte

e.m. Steg 2

"De flesta nätter använder jag bara en fuktkräm rik påceramider. Två gånger i veckan kommer jag dock att cocktailera det med Renova, en krämig receptbelagd retinoid som är mindre torkande än gelmodeller. Jag kan inte använda den varje natt eftersom det kan orsaka irritation, men retinoider är bra för akne och rosacea. De ger blodkärlen mer struktur genom att öka kollagenproduktionen för att bekämpa rodnad och återuppfylla hudens yttre skikt för att förhindra tråk. "

Köp det: CeraVe Moisturizing Cream, $ 15, amazon.com

vilken hudläkare använder på sitt eget ansikte

En gång i veckan

"Samma probiotika (de hjälpsamma bakterierna sombalansera din flora) som människor brukar konsumera oralt kan också appliceras topiskt. I huvudsak kan dessa killar repopulera de goda bakterierna på ytan av huden för att avvärja inflammation som pimple-orsakar p. acnes skulle annars skapa. En gång i veckan applicerar jag probiotisk rik vanlig grekisk yoghurt blandad med honung på mitt ansikte i cirka 30 minuter för att hålla huden lugn. "

vilken hudläkare använder på sitt eget ansikte

Sex gånger om året
"In-office-enheten SilkPeel (ca $ 175 asession) fungerar som en ångare för ditt ansikte; Handstycket använder sug för att dra ut svarta hudar samtidigt som man smittar huden med antingen salicylsyra för att förhindra finnar eller hyaluronsyra till plumplinjer (du väljer). Jag växlar mellan de två, beroende på hur min hud är just nu. "

vilken hudläkare använder på sitt eget ansikte

En gång om året

"På grund av sin smala våglängd, VBeampulserad färglaser (genomsnittligt pris $ 750 per behandling) är super precis vid riktning mot rodnad. Det fungerar genom att blinka ett ljus som absorberar allt rött och förstör det. I slutändan kommer rodnaden tillbaka eftersom det tyvärr inte finns något som botar rosacea, och jag bor i L.A., ett område med extrema temperaturer och torrt väder, vilket båda provocerar tillståndet. "

Uppmärksamma: