/ / Kommer Microneedling att förbjuda dina sträckmärken en gång för alla?

Kommer Microneedling att förvisa dina sträckmärken en gång för alla?

microneedling

Om du är något som oss, är du förmodligen inte en stor fläkt av nålar. Men den senaste skönhetsutvecklingen innebär att många av dem pekar på dig i ansiktet. Japp. Microneedling, som lovar att minska utseendet på akne ärr och sträckmärken, bland annat hudproblem, blir popularitet som ansiktsbehandling.

"Den minimalt invasiva mikronedlingsteknikeninvolverar en serie små, mycket fina nålar som passerar över huden, vilket skapar mikroskador som utlöser ny kollagen och elastinsynt som huden börjar naturligt reparera sig ", säger Dendy Engelman, MD, en styrelsecertiserad dermatolog på Manhattan Dermatologi och kosmetisk kirurgi. "Dessa mikroskador stimulerar tillväxten av kollagen, ställningen under huden, vilket förbättrar utseendet på vissa ärr och rynkor. Det skapar också kanaler som tillåter olika substanser-serum eller din egen plasma-att tränga in djupare i huden vilket resulterar i bättre produkt effektivitet. "

Fascinerad? Här är vad du behöver veta:

Vem ska försöka Microneedling?

Någon som vill förbättra deras utseendehud, förhindra tecken på åldrande, behandla pigmentering eller rynkor, eller blekna akne ärr eller streckkännetecken är en utmärkt kandidat, säger Adriana Rodriguez, utbildningschef för hudvård varumärke Sesderma USA. (Um, så i princip alla av oss). Ändå finns det gränser - det fungerar bara för ärr och rynkor som är på ytlig sida, så om du har något riktigt djupt, så är det inte rätt för dig.

Vad ska du veta innan din första behandling?

Du bör boka ett samråd för att gå över dinförväntningar hos dermatologen eller estetiker du kommer att se, säger Rodriguez. De kommer att kunna se över de mest lämpliga hushållsprodukterna och diskutera före och efter vårdsåtgärder, säger hon. Om din hud är infekterad, inflammerad eller om du har eksem eller öppna akneläkningar, ring på kontoret för att se om du kan omplanera ditt möte. Varför? Eftersom microneedling kan sprida bakterier runt ditt ansikte och möjligen orsaka ytterligare infektion. Vill du prova en hemma-enhet? "Var noga med att konsultera din hudläkare för att se till att denna behandling är rätt för dig och om de produkter du använder kan åtföljas av mikronedling", säger Engelman.

</ P>

Ett foto publicerat av Earlwood-By App Only (@radiancebylara) på

</ P>

Vad är smärtan som?

Medan varje persons smärtstolerans är annorlunda,de flesta experter beskriver känslan i samband med micronedling som ett tolerabelt obehag. I allmänhet kan det utföras utan störande lösning eller anestesi (men om du får det gjort på en läkarmottagning kan du kanske välja en numbing produkt om du känner att du behöver det). "Det finns vanligen ingen smärta i samband med en nållängd mindre än .5 millimeter", säger Jamie O'Banion, ordförande och grundare av Beauty Bioscience, tillverkarna av GloPRO, en mikrovågsugn med hemma som använder .3 millimeter nålar . Med det sagt, förvänta dig något rodnad efter proceduren (detta ska dö ner om några timmar).

Hur ofta behöver du behandlingar för att upprätthålla resultat?

En serie med sex behandlingar varannan fyraveckor rekommenderas, beroende på din huds tillstånd. "När du har uppnått de önskade resultaten rekommenderas att du gör enstaka behandlingar var fjärde till sex veckor för underhåll," säger Rodriguez. Och kom ihåg det: Enligt Realself.com, den största online-kosmetiska kirurgiska gemenskapen, kan ett paket av sessioner leda dig upp till $ 700 (GloPRO kostar för jämförelse 200 kronor).

</ Section>
Uppmärksamma: