/ / Kan träkol verkligen rensa upp din akne?

Kan träkol verkligen rensa upp din akne?

träkol av tvål

Träkol är allmänt känt för sina hälsofördelar,och det har till och med varit en tillströmning av skönhetsprodukter som innehåller den naturligt härledda ingrediensen. Ofta skötas som akne behandling - eftersom det också absorberar olja och smuts-skönhet märken stocking hyllorna med kol rensare, kol masker, och även träkolor band ... men gör de faktiskt arbete?

Jessica Wu, M.D., en Los Angeles hudläkare och författare till Mata ditt ansikte, säger att det inte finns några vetenskapliga studier påeffekter av kol i hudvårdsprodukter. "Det finns några akneprodukter som innehåller kol eftersom tanken är att kolet kommer att binda till toxiner, smuts och olja och lyfta dem ur porerna, säger hon." Jag har dock inte sett någon forskning för att säkerhetskopiera dessa påståenden."

Få alla fakta om vuxen akne och lär dig de mest effektiva sätten att sparka den till kanten, en gång för alla:

Wu förklarar att de flesta träkolsprodukter av träkolinnehåller andra ingredienser som har visat sig hjälpa oljig och aknehårig hud. Således innehåller några kolsrensare salicylsyra, och många kolmaskar innehåller kaolin, en lera som faktiskt har visat sig binda till talg (aka hudolja ).

De goda nyheterna: Träkol är inert, vilket betyder att det inte kommer att orsaka allergiska reaktioner eller irritera känslig hud, så även om din träkolförstärkt produkt inte faktiskt gör mycket, kommer det inte att göra något värre - och du kan fortfarande dra nytta av övriga ingredienser i den produkt som faktiskt har visat sig hjälpa till att kontrollera fet hud eller akne. Bottom line: Även om det inte finns några konkreta bevis för att träkol är en effektiv aknebehandling, kommer det inte att skada din hud. Dessutom är kolprodukter bara snyggt freakin coola.

Vill du prova trenden? Här är några av våra favoriter:

Boscia Pore Purifying Black Strips ($ 28, sephora.com)
Avlägsnande remsor hjälper till att minimera utseendet på porer och svarta hudar.

Garnier Clean + Blackhead Eliminerande skrubba ($ 6, target.com)
Denna gel exfoliator innehåller anti-acne powerhouse salicylsyra, som unclogs porer.

Ja till tomater aktiverad kolkål såpe ($ 5, target.com)
Bar tvål är all raseri - och den som kan användas i ansiktet och kroppen, är full av antiinflammatoriska ingredienser som tomat frukt extrakt och pilbark extrakt.

Biore Charcoal Pore Minimizer ($ 9, walmart.com)
Används två gånger i veckan, denna djupa behandling - den har mikrokristaller i den för att exfoliera - hjälper till att hålla porerna klara.

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask till Clear Pores ($ 17, sephora.com)
Den vita Kina lera i denna mask absorberar smuts och miljöfoxiner för att befria dina porer från någon gunk.

Uppmärksamma: