/ / Hur vägrar att kosta och börja leva mitt liv hjälpte mig att förlora 40 pund

Hur vägrar att kosta och börja leva mitt liv hjälpte mig att förlora 40 pund

Innan: 160

Efter: 120


Livsstilen

Jag gick på min första diet när jag var 17 år. Trots att jag hade en helt frisk kropp började jag märka det att förändras. Mina bröst blir större, mina armar blir mjukare och mina höfter blir bredare - och jag blev väldigt rädd. Fram till den tiden hade jag prided mig på att ha en mager, atletisk kropp, och utan det var jag inte säker på vad jag hade att erbjuda. Mitt självvärde var helt bundet i min vikt.

Den första välmenande kosten ledde till 10 åratt kämpa med min vikt. Jag befann mig ständigt dieting och sedan binge eating när jag bara inte kunde hacka det längre. Detta upp och ner ledde till otaliga fluktuationer i antalet på skalan och i slutändan, allt mer vikt.


Vid min tyngsta var jag minst 160 pund menÄnnu viktigare var jag helt olycklig. Min självkänsla låg på allvar låg, inte bara på grund av min vikt utan också för att jag hade spenderat 10 år helt förbrukad med tankar om mat.Mitt liv var tråkigt, och jag kände mig instängd i en oändlig cykel av dieting och bingeing. Ingenting fungerade, och varje diet gav bara mer frustration och vikt.


För att göra saken värre var binge eating astor hemlighet som jag behöll från alla i mitt liv, vilket ledde till att jag bar ut en skam över mina matvanor. Jag var en smart, framgångsrik kvinna, och jag förstod inte varför jag inte bara kunde räkna ut denna mat sak.


RELATERAD: Hur blir man en mer "normal" äter


Förändringen

Jag kom till en punkt där jag inte kunde låta mig självdiet längre. Jag blev 26, och jag tittade på mitt liv och kände mig brådskande; Jag visste att om jag fortsatte att slita och vänta tills jag var mager att leva mitt liv, skulle jag sluta titta på livet förbi mig. Jag ville inte längre sätta ner glada timmar, spendera middagar på fantastiska restauranger i New York City, tyst räkna kalorier i mitt huvud eller undvika att dansa eftersom jag skämdes över min kropp.


Jag kunde inte acceptera det livet för mig själv längre.


Jag bestämde mig för att jag skulle sluta banta. Jag kunde inte slösa mer än en dag och kämpade med mig själv och kämpade för mig själv. Så jag försökte något som en liten röst inuti min bad mig att göra: Jag började leva och bli glad strax.Jag började dansa.

Jag arbetade på alla mina relationer.

Jag bokade resor som jag skulle vilja ta.

Jag började jobba med företag, liv och relationer tränare.

Jag tvingade mig att vara närvarande när jag var ute med mina vänner istället för att räkna ölens kalorier hela tiden.

Jag blev av med kläder som inte passade och så småningom fick nya som fick mig att må bra.

Jag avslutade mitt jobb i ekonomi och startade min verksamhet som en holistisk hälso- och livsstilscoach.

Jag åt högklassig mat och åtnjöt varje sekund i stället för att känna sig skyldig över det.

Jag lagade fantastiska recept.

Jag lärde mig hur det såg ut att ta otroligt omsorg om mina känslor, mitt hjärta och min kropp.

Jag slutade gymmet - som jag alltid hade fruktade att - och började hitta former av fitness jag tyckte om mer, som att gå på långa promenader.

Jag blev kär och började låta mig känna mig sexig i min hud - oavsett vad.

Jag lärde mig vem jag var ute av mat och min kropp. Jag upptäckte nya lustar, som upplyste mig och vad gjorde mig lycklig.

Jag träffade mig själv igen.


RELATERAD: De 3 enkla stegen som hjälpte en kvinna förlora 80 pounds


Belöningen

Beslutar att sluta dieting och att skapa en fantastiskLivet, oavsett min vikt, var det bästa beslutet jag någonsin gjorde. Jag insåg nu att jag hade haft allt bakåt i nästan ett decennium: Dieting leder till att livet känner sig restriktivt, tråkigt och tråkigt, vilket leder till att jag använder mat för att fylla tomrummen ännu mer.


Ju mer jag fokuserade på att skapa ett liv jag älskade, gjorde saker som gjorde mig lycklig och tog hand om mig själv och mina behov, desto mindre vände jag mig till mat.


Under en lång tid minskade min tyngd gradvis. Nu, i ålder 28, väger jag vad jag vägde i gymnasiet!


Men här är kickern: Min vikt spelar ingen roll för mig just nu. Jag blev glad för 40 pund sedan, och livet var fantastiskt 40 pund sedan. Ja, mina byxor är en mindre storlek nu, men jag insåg hela denna resa att jag kan vara glad i vilken storlek som helst. Och den insikten är den största segern.Jamies tips

Sluta dieting. Dieting fungerar inte bara för de flesta människor. Om det inte har fungerat för dig, acceptera det-det är okej! Börja istället lyssna på dig själv. Ät när du är hungrig, sluta när du är full och lita på att din kropp vet vad du ska äta-vi behöver bara lyssna.

Skapa ett liv du älskar nu. De flesta av oss är känslomätare eftersom vifår inte vad vi behöver från våra liv. Titta på hur du använder mat i ögonblick när du inte är hungrig - är det för komfort? Spänning? Kärlek? Lägg märke till först och börja sedan utforma ditt liv på ett sätt som ger dig mer av dessa känslor. Ju mer du känner hur du vill känna, desto mindre kommer du till mat för att uppfylla dessa behov.

Arbeta med att skapa fred med din kropp. Du behöver inte älska din kropp, men försök attbörja respektera henne och lära känna henne. Ju mer du kan vara på samma lag som henne, ju mer naturligt kommer det att känna att hon matar sin näringsrika mat och tar hand om henne.


Jamie Mendell är en holistisk hälso-tränare som specialiserat sig på att hjälpa kvinnor att gå ner i vikt utan att banta. För att få veta mer om hennes filosofi, kolla in hennes hemsida.


Uppmärksamma: