/ Är du faktiskt en binge eater?

Är du faktiskt en binge eater?

Förenta staterna Food and Drug Administrationbara godkänt det första läkemedlet som är utformat för att rikta måttlig till svår binge eating disorder (BED), kallad Vyvanse (till exempel lisdexamfetamin dimesylat, ett läkemedel som också används för att behandla A.D.H.D. hos barn 6 och äldre).


Medan denna behandling kan hjälpa till mer änfem miljoner kvinnor över hela landet, vars liv påverkas av bingeing (fler människor har BED än någon annan ätstörning), det är viktigt att komma ihåg det, bara för att du äter över tiden (kom igen, vem gör inte?), det betyder inte att du har störningen.

RELATERAD: 11 Strategier Nutritionists Använd för att undvika att äta


"Om du är på ett evenemang med mördare och duspenderar dig själv i bristpunkten, det är ingen binge ätstörning ", säger styrelsen-certifierad missbruksmedicinsk specialist Jason Powers, MD, chefläkare vid Right Step och Promises Austin." Om du är på ett bröllop med fantastisk kaka och du går tillbaka för tredjedelar, det betyder inte att du har en störning. Det är när man äter för att bli utsatt, när du känner att din ångest bara kan kvävas genom att kolla med en hel ostpizza. "Därför är BED mindre om mängden mat du lägger bort - även om det verkligen är ett tecken på bingeing - och mer om de känslor som omger det bingeing.


Den femte upplagan av Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska störningar definierar BED som "återkommande episoder av ätandebetydligt mer mat på kort tid än de flesta skulle äta under liknande omständigheter, med episoder som kännetecknas av bristande kontroll. Någon med binge ätstörningar kan äta för snabbt, även när han eller hon inte är hungrig. Personen kan ha känslor av skuld, förlägenhet eller avsky och kan äta ensam för att dölja beteendet. Denna sjukdom är förknippad med markerad nöd och uppträder i genomsnitt minst en gång i veckan under tre månader. "


"Folk med binge ätstörningar försöker attsläcka en smärta, säger Sondra Kronberg, M.S., R.D., en tidigare medlem i NEDAs styrelse för dieter, dietterapeut. "Bingeing blir ett sätt att försöka fylla upp en tomhet."


Någonas hanteringsmekanism kan vara en10-bit hink med kyckling eller tre påsar sallad. Vilket leder till det enorma missförståndet att bingeing och fetma går hand i hand. Inte alla människor som är överviktiga är bingrar - och inte alla bingrar är överviktiga. Enligt fetmaföreningen rapporterar upp till 30 procent av personer som söker fetma behandling en viss grad av binge-äta, men endast sju till 10 procent av behandlingssökande uppfyller faktiskt de kliniska kriterierna för BED.


Vad mer, även normala och underviktiga människorkan lida av sängen. Vissa bingrar har galen snabb metabolism. Några yo-yo mellan bingeing och svår matbegränsning - vilket medför en annan stor hälsorisk. Men alla lider av en allvarlig ätstörning som kan isolera människor från sina vänner och familj, minska livskvaliteten och ibland vara dödlig, säger Kronberg. (På lång sikt kan bingeing bidra till hjärta, njure och leversjukdom, som kan gå fram och tillbaka mellan bingeing och svält åtgärder.)


RELATERAD: Den dödligaste ätstörningen


Det är därför vi borde nog alla titta på vårtenstaka "Jag är sådan en binger" kommentarer. "Någon som säger att de åt tre kakor, eftersom de är en" binger ", är oavsiktligt nedsättning av sjukdoms sanna natur och den känslomässiga smärta som människor med sjukdomen lider", säger Powers.


Det är självklart det enklare sagt än gjort. "Vår kultur främjar faktiskt inte att äta", säger Kronberg. "Ät något utom mycket litet anses ofta vara en binge, som bara bidrar till kvinnors oordnade tänkande om mat."


En bra start: Bara att erkänna att det finns en skillnad mellan en tillfällig slip-up och en äkta ätstörning.


RELATERAD: Egenskapen som gör att du är mottaglig för övermålning


Uppmärksamma: