/ / "Jag gick till terapi för att gå ner i vikt-här är vad jag lärde mig"

"Jag gick till terapi för att gå ner i vikt-här är vad jag lärde mig"Sarah HancockInnan: 190 lbs

Efter: 145 lbs


När jag växte upp var min mamma alltid på endiet. Jag lärde mig snabbt att det fanns "bra" mat och det var "dåliga" livsmedel. Jag fick få en läsk på fredagar och ett glas juice på söndagar. Måltiderna skulle ätas vid vissa tillfällen och varje extra mellanmål var en nej-nej.

Vårt kylskåp hade alltid förpackade måltider i den. Fortfarande, precis som mina föräldrar, var jag överviktig. Första gången jag kallades "fet" var jag 5 år gammal.


Min historia av dieting


När jag slog 275 pund i slutet av min färskmanår av college, min dieting blev mer extrema än någonsin. Jag förlorade 75 pund och fick allt tillbaka två gånger. Jag skulle följa en diet perfekt för en stund (även om jag i efterhand inser att mina dieter involverade drastiskt undernärande mig själv), men om jag hade en bit av en "dålig" mat var jag övertygad om att jag hade blåst allt och binged.


Jag straffade mig också med motion. En gång vid en baby shower åt jag flera handfuls pretzels, och resten av tiden var allt jag kunde tänka mig om hur jag behövde springa av dem.


Varför fick jag hjälp


I november 2012 berättade en medarbetare att hon skulle se en terapeut för missbruksproblem, och jag bestämde mig för att prova terapi för mig själv.


Jag visste att min ätning tenderade att känna sig störst när jag var orolig eller upprörd. Men jag visste inte hur jag skulle få det att sluta eller varför jag inte kunde förlora tyngden för gott.


Jag började se en terapeut två gånger i månaden ochhittade mig snabbt på sätt som jag aldrig tidigare haft. Jag var så van att bara trycka ner någonting som gjorde mig ledsen eller upprörd att jag inte visste hur jag skulle hantera mina känslor utan mat. Till exempel, dagen jag hade ett missfall, gick jag till en pizzabuffé men pratade aldrig om vad jag gick igenom med någon.


Så fort jag släpper bort mina känslorjag började skiftas. Med tiden hjälpte min terapeut mig att bättre identifiera mina känslor, kommunicera dem med dem nära mig och ta itu med dem-istället för att maskera dem med mat.</ Em>


(Tone up, slå stress och trivs bra med Rodales nya med Yoga DVD.)


Nu, det mesta då jag befinner mig på vägin i köket redo att binge, kan jag pausa och fråga mig, "Vad känner jag och vad kommer det att lösa det verkliga problemet just nu?" Ibland var det jag behövde vara att prata med någon om min dåliga dag eller att ta några minuter till mig själv för att avbelasta.


Jag försökte komma ihåg att om hungern inte var frågan var mat inte lösningen. Så småningom började jag sakta gå ner i vikt.


Vad jag lärde mig om min matningssyndroms röst


Sedan, i 2013, när jag började få lite vikt under min graviditet (en helt hälsosam sak!), Fann jag mig själv kämpa inte att begränsa mitt matintag. Jag behövde närma min växande baby, men jag var rädd att äta mer. Jag fruktade att få mer vikt eller sluta tillbaka vid 275. Allt jag ville äta var grillad kyckling och sallad.


Lyckligtvis hade ett år av terapi utrustat migmed verktygen för att känna igen dessa känslor och arbeta mot en riktig lösning. När jag kontaktade min terapeut om mina bekymmer, hänvisade hon mig till en ätstörnings specialist. Det var då jag började träffas med specialisten och en registrerad dietist en gång i månaden.


Långt lärde jag mig om hur en ätstörningkan röra med din hjärna. Min terapeut berättade för mig att jag hade en ätstörningsröst i mitt huvud som berättade för mig om en mat var "bra" eller "dålig" och pratade mig om bingeing och begränsning. Hon hjälpte mig att lägga en nosning på den rösten. Till exempel, när jag vägrar att äta en bit ost eller en bit bröd frågar jag mig själv: "Är det jag eller sjukdomen som pratar?" Om det är jag som pratar, coolt. Om det är störningen är det skit.


Det här är några av de galaste sakerna människor faktiskt har gjort för att gå ner i vikt.Varför Terapi fungerade för mig


Jag tror att det fortfarande finns en enorm stigmaassocierad med att be om hjälp från en mentalvårdspersonal. Men att arbeta med en terapeut är det bästa jag någonsin har gjort. Jag tror verkligen att viktökning och förlust är mer mental än fysisk. Det var först när jag började ta itu med min mentala hälsa att jag skulle kunna gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt och hålla bort det.


Jag väger för närvarande 145 pounds och har kunnatför att behålla den vikten i mer än ett år. Jag följer ett intuitivt tillvägagångssätt för mat, vilket gör att mina hungersignaler kan styra när och hur mycket jag äter. Jag innehåller hela, näringsrika livsmedel i min kost, inklusive frukter, grönsaker, magert kött, helkorn och mejeri för det mesta. Men jag kan också njuta av en liten skål med glass eller kakor utan bingeing. Utöver det tränar jag ut i 30 minuter varje morgon och ser motion som ett sätt att ställa in tonen för dagen och hålla min ångest i kontroll.


Trots att jag har gått ner i vikt ser jag fortfarande minaterapeut regelbundet. För mig är fördelarna så mycket mer än viktminskning. Jag tror verkligen att jag är en bättre medarbetare, fru, mamma och person på grund av mitt arbete i terapi. Jag planerar inte att stoppa mina sessioner när som helst snart.Uppmärksamma:
2016-2017 sabrin97.org - Upphovsrätten till texten, bilder och videomaterial som publiceras på denna sida tillhör deras rättmätiga ägare.