/ / Varför du är uttråkad med ditt förhållande och hur man gör saker runt

Varför du är uttråkad med ditt förhållande och hur man gör saker runtuttråkad kvinnaDu satt en gång i en Starbucks i sju timmar med den här personen som diskuterade dina förhoppningar, drömmar och Go ™ fanteorier och nu är du ... uttråkad? Hur har detta skett? Var gick gnistan? Och ännu viktigare, kommer det någonsin att komma tillbaka?


"Ofta hör jag från unga par ett par år efter bröllopet att de känner sig lite uttråkad, och det är lite av en låt ned", säger Rachel A. Sussman, L.C.S.W. och författare till Breakup Bibeln. "Spänningen i dating har gått, spänningen att bli kär i kärlek, spänningen i engagemanget och bröllopet har gått, då blir det gammalt."

Här är vad det betyder om ditt förhållande ger dig gäspen - och hur man bryter ut ur en ruta utan att bryta upp sig.


Steg 1: Sluta oroa dig


Om du två har varit tillsammans för ett tag blir det tråkigt att bli uttråkad vid något tillfälle. Phew.


Våra hjärnor är hardwired för att leta efter den nyaste,mest spännande saker, säger Sussman. (Hej, varför tror du att Apple kommer undan med att lägga ut en ny iPhone varje år?) Vi blir trött på samma gamla, samma gamla i alla aspekter av våra livsuppdrag, träningsrutiner - och det gäller även våra relationer . "Förvänta att det händer, märk det och försök att göra en förändring", säger Sussman.


Så vad gör du? Tja, du kan bryta upp och flyta från förhållande till relation, slutar alltid det när du blir uttråkad. Eller, om du värdesätter din S.O. och vill få det att fungera, fortsätt med de följande två stegen. Trots allt slutar löpare inte springa, de hittar bara en ny väg.


Steg 2: Ta reda på orsaken till orsaken


Först avgöra om det här är bara tristess ellernågot större. Även om detta problem är super vanligt kan det också leda till underliggande problem. Sussman föreslår att du ställer dessa frågor för att bedöma skadan: Har du fortfarande sex? Frågar du om du är lockad till den här personen? Är du på samma sida när det gäller familj och vänskap? Argumenterar du för ekonomi eller arbete / livsbalans? Frågar du om du har något gemensamt? Känner du dig själv växa ifrån varandra? Om svaret är ja till någon av dessa, så har du mer än bara en snoozefest på dina händer."Förvänta det att hända, märka det och försök att göra en förändring."Om du bara känner dig lite rastlös, frågasjälv om du också känner dig förlorad i andra delar av ditt liv. "Du måste ha balans, relationer kan inte vara allting", säger Sussman. "Se till att du känner dig stimulerad i ditt jobb, i dina vänskap och i ditt förhållande. Om du vill ha ett stimulerande och spännande liv är det varje persons ansvar. "


Om du känner dig ganska fast i andra delar av ditt liv, är det dags att ha en ärlig diskussion med din partner om vad du kan göra för att krydda upp saker."Om du vill ha ett stimulerande och spännande liv är det varje persons ansvar."Steg 3: Gör en plan


Nu, den roliga delen. Sussman säger att hon och hennes man löste sin förlovningsförhållande genom att planera en semester tillsammans. "Inte bara planerade vi en resa till Italien, vi bestämde oss för att ta italienska lektioner under hela sex månaderna," säger hon. "Vi studerade tillsammans, vi frågade varandra, vi lagade italiensk mat på helgerna. Så när vi kom på vår resa var det så förstärkt på grund av det. "


Prova och ange vilken del av ditt förhållandeär tråkig du. Är det lulls i konversation? Hit ett museum eller läs en bok tillsammans för att få saker att flyta. Har ditt sexliv blivit rutin? Ändra saker med nakna söndagar. Inga delade hobbyer? Prova något nytt, som att köra en halvmaraton tillsammans. Oavsett fallet är nyckeln att bli vanligt och blanda upp den.


Viktigast, slå inte dig själv upp - det här händer. Använd det som en möjlighet att ha kul och lära sig en sak eller två.Uppmärksamma: