/ / Är det att bryta 'Girl Code' för att hålla sig stram med din bästa väns ex?

Är det Breaking 'Girl Code' för att hålla fast med din bästa väns ex?kvinna vän exBreakups suger, ibland även när de inte ärdin egen. Fall i sak: Om du blev goda vänner med din BFFs ex när de fortfarande var tillsammans kan du känna dig rädd om hur du ska gå vidare. Medan du vill vara lojal mot din kompis, tyckte du också verkligen om söndagsfotboll med hennes nu ex-beau (och inte på ett sexigt sätt).


"En av de saker som ofta glömmer folkgår igenom smärtan av en uppbrott är att deras vänner - deras största anhängare och cheerleaders - också satsades på framgången för relationen ", säger Samantha Burns, en licensierad psykiatrisk rådgivare. Trots allt borde du bara klippa ut den här personen som du har spenderat månader eller till och med år som skapar en vänskap med?

Det är där saker blir svåra, varför vi frågade Burns för några riktlinjer för att navigera i denna svåra situation.


Tänk på varför de bröt upp

Det här är biggie. Om din vän lurades på, missbrukades eller hennes ex gjorde något extremt skadligt eller skadligt, säger Burns att du borde vara fri för GTFO av den vänskapen och aldrig prata med killen igen. På flipsidan, om din väns dåliga beteende var skyldig, kan du ha skäl att upprätthålla vänskapliga relationer med den stackars killen.


Om orsakerna till splittringen varken var här eller där, så har du ett fall för att kvarstå neutrala vänner med dem båda.


Sätt dig i hennes skor

Om det här var din uppbrytning, hur skulle du känna? Skulle du bryr dig om din bestie plötsligt blev en konstant påminnelse om din exs existens? Att se honom hänga med gemensamma vänner, höra dem nämna sitt namn, eller se honom dyka upp i Snapchat-bilder kan skicka din vän till ett hjärteslag, säger Burns. Bli inte förvånad om hon behöver placera någon avstånd mellan sig själv och hennes ex. Och om du och dina gemensamma vänner alla fortfarande hänger med honom, behåll beviset av Instagram.


Bo Neutral

"Du kan fortfarande stödja din flickvän utanex-bashing ", säger Burns. "Vänns uppdrag involverar ibland att berätta för tjejen, varför hon är så mycket bättre utan honom, men du kan göra det utan att hata honom. Undvik att kritisera hans karaktär genom att göra ett uttalande som, "Jag är så ledsen att du går igenom det här. Jag förstår inte hans beteende. '"


Du kan också omdirigera konversationen mot hennekänslor och bort från hans, säger Burns. Observera att hon inte verkade så glad som hon kunde vara i relationen och att hon kommer att träffa någon bättre för henne på vägen.


Vad gör du om du behöver välja sidor

Om du vill fortsätta en vänskap med bådadin gal-kompis och hennes ex, du behöver ha en öppen konversation med henne och låta henne veta dina avsikter att vara vänner med honom. Hon kan samtycka, och det blir det, och du lever lyckligt någonsin. Men var beredd på en annan reaktion.


"Om det var en otäck uppbrott, kan hon vara upprörd över ditt beslut, och du måste bestämma vilket förhållande som är mer värdefullt för dig", säger Burns.


Så om alla är nere för att vara vänner, så ja, det är förstås OK. Bara prata med dina peeps istället för att anta någonting, och du kommer att veta var du står.Uppmärksamma: