/ / 6 Kvinnor Dela hur man har en abort som påverkar deras relationer

6 kvinnor delar hur man har en abort som påverkar deras relationeren kvinna som kramar en manDet finns en utbredd myt att majoriteten av personer som söker aborter är i tonåren eller försöker undvika föräldraskap, men studier efter studier visar att det bara inte är fallet.


Enligt Guttmacher-institutet, de flestapersoner som har aborter är i tjugoårsåldern, och två tredjedelar har redan minst ett barn. Data från Guttmacher visar också att 14 procent är gifta, och ytterligare 31 procent bodde med en partner när de blev gravida. Forskning från National Center for Biotechnology Information har också visat att 62 procent av personer som har aborter har varit i ett förhållande till sin partner genom vilka de blev gravid i ett år eller längre och 82 procent rapporterade att deras partner visste om aborten. Som det visar sig är män inte bara övervägande medvetna om deras partners val att ha abort, men också involverade i beslutets fattande.

För vissa var det beslutet om abort att vara avändpunkt i deras relation som gjorde det starkare, medan för andra (som jag själv) kan det vara en kritisk möjlighet att lämna ett giftförhållande. Här delar sex personer hur deras abort påverkar deras relationer.


Jessica Valenti, New York City

Feministisk författare och väktare kolumnisten Jessica Valenti delar berättelserna om hennes två aborter i hennes kommande memoir, Sexobjekt. Hennes första abort inträffade i hennes senatjugoårsåldern. "Jag hade jobb, pengar och tillräckligt med familjestöd för att få barn," skriver hon. "Men jag hade också en shitty pojkvän, en långvarig kärlek till en jämnare ex-pojkvän, och var på väg att avsluta min första bok." Några månader senare mötte hon sin nuvarande make Andrew. Tidigt i deras förhållande berättade hon för honom att hon inte skulle få abort om de skulle bli gravid och han förstod.


Senare när hon blev gravid med sinadotter utvecklade Jessica preeklampsi och HELLP syndrom (en samling syndrom inklusive hemolys, förhöjda leverenzym och lågt antal blodplättar); hennes dotter föddes vid 28 veckor och Jessica förlorade nästan sitt liv. Hon förklarar till WomensHealthMag.com det när hon blev gravid igen på grund av abruten kondom, det var "en oerhört svår tid ... för att jag verkligen ville ha ett andra barn. Men hälsoriskerna var för stora för att jag skulle kunna ta på, och jag fick min dotter att tänka på. Jag kunde inte riskera att hon inte växte upp med en mamma. Men det sätt som Andrew stötte på mig gjorde definitivt det hela så mycket mer uthärdligt. "I hennes memoarer skriver hon:" För en kropp som inte kan hålla sig i graviditet, vill jag säkert slå upp. Det är som om min kropp vill döda mig och fyller mig med något som jag ska älska men kommer att sluta mig istället. ""Jag ville verkligen ha ett andra barn. Men hälsoriskerna var för stora för att jag skulle kunna fortsätta, och jag fick min dotter att tänka på."Efter att ha diskuterat riskerna med läkare, Jessicabestämde sig för en abort var det bästa beslutet. "Det här var någonting som vår familj diskuterade tillsammans, men han var respektfull för att det i sista hand var mitt val", säger hon. "Det påminde mig definitivt varför jag älskade honom så mycket och fick mig att känna mig verkligen lycklig att ha en sådan mindful partner. "


JT, Washington, D.C.

JT säger att hennes abort i oktober 2015 gav hennenärmare sin partner och gav dem möjlighet att omvärdera deras förhållande. "Vi hade varit i ett förhållande för ett år när jag lärde mig att jag var ungefär sju veckor gravid," säger hon WomensHealthMag.com. "Jag var mycket lycklig eftersom jag hade hälsaförsäkring, [och] en ganska aktivist-orienterad ob-gyn som inte bara stötte mitt beslut, men minskade oerhört stressen kring att bestämma hur jag skulle betala för förfarandet eller ens hitta en leverantör. "


Både JT och hennes partner kommer från konservativfamiljer, och medan hennes partner stödde sitt beslut, kände han att det var något de kunde ha arbetat igenom. "Vi var helt förberedda. Det var inte möjligt att vi skulle få det att fungera något av dessa sätt ... vår situation var inte idealisk, säger hon. "Jag började känna att jag hade misslyckat min familj, sullied mitt rykte. Alla mycket starka reaktioner som jag skulle knyta direkt till min uppfostran som en ganska solid "kyrklig tjej", men också till den starka känslan av misslyckande jag kände vid den tiden. "


JT säger att hon ville att hon kunde finansielltstödja ett barn och berättade för sin pojkvän att hon borde återfokusera sig själv, och de borde gå sina separata sätt. "Jag förväntade mig att han skulle acceptera det, men han drev tillbaka. Jag hade redan bestämt mig för att gå till kliniken själv; Jag antog det värsta om hans reaktion hela tiden, "säger hon." Han tog mig till kliniken och på väg sa han: "Jag tror inte att vi ska bryta upp. Jag vill inte att du ska känna att du måste hantera detta eller förbli synd. " Han verkligen, verkligen stödde mitt beslut och skulle inte lämna mig att återhämta sig själv. "


JT säger att hon kände sorg och grät ett par gångerom hela situationen, men hennes pojkvän fortsatte att vara vårdande och stödjande. "Vi är fortfarande tillsammans," säger hon. "Vi har gjort mycket detaljerade planer om hur vi bygger vår ekonomi så vi kan mycket bokstavligen planera för föräldraskap."


Max, Knoxville, Tennessee

Max blev gravid vid 17 års ålder. Hennes pojkvän var den första personen hon hade haft sex med, efter att ha träffat honom i nästan tre månader. Medan hon berättar WomensHealthMag.com att förhållandet började som "inte alltförallvarlig, "denna erfarenhet intensifierade det." Han var med mig när jag fick reda på att jag var gravid och han hade tydligt ingen aning om hur man skulle reagera. Jag var inte redo att vara en mamma och han var inte redo att vara en far. Det var klart att han hoppades att jag skulle få abort, men han gjorde också det mycket tydligt att han med rätta skulle stödja vilket beslut som jag gjorde ", säger hon.


Efter väger hennes alternativ, Max och hennes partnerbestämde sig för att ha abort. "Ingen av oss hade jobb eller pengar. Min mamma hade inte heller mycket pengar. Han gick till sina föräldrar för ett lån enligt avtal att han snabbt skulle få jobb och betala tillbaka dem. "Maxs partner följde henne till abortkliniken och tog hand om henne efter aborten. "Han var den bästa partner jag någonsin kunde hoppas att be om i den situationen.""Det var klart att han hoppades att jag skulle få abort, men han gjorde det också mycket klart att han med rätta skulle stödja vilket beslut som jag gjorde."Max säger att aborten förändrade hur hon sågallt om hennes partner och deras relation. "Vår relation kände sig mycket mer verklig efter det. Det kände mig som mitt första "uppvuxna" förhållande ", säger hon." Jag litade på honom mer och slutade tänka på honom som en gymnasiums fling. "Hon säger att aborten inte förändrade sitt sexliv, förutom att hon började föda kontroll och kontrollerad kondom utgångsdatum. Medan paret bröt upp amicably när de båda flyttade bort för college, säger Max att förhållandet blomstrade på grund av sin abortupplevelse. "Jag kommer alltid att minnas honom för att vara exakt vad jag behövde i en av de skarpaste tiderna i mitt liv."


Anne Wales, Boston *

"Jag blev gravid på vad vi då båda var ganska säkra på var en nattkväll," berättar Anne WomensHealthMag.com. "En berusad en-natt ställning." Men abort är vad som gjorde deras förhållande möjligt.


"Abort blev orsaken till att vi hade enförhållande ", säger hon." Han var vän till en vän, och jag kände att jag skulle dela med honom vad som händer. Han hjälpte mig att betala för abort och tog med middag, ibuprofen och DVD-skivor av hans favoritfilmer över efter. Vi blev vänner. Under de närmaste två åren reste han runt om i världen och jag slutade på grundskolan. Efter flera års vänskap började vi dansa och är nu gift med två barn. Om det inte hade varit för aborten, vet jag inte att vi verkligen skulle ha interagerat så mycket efter den första natten tillsammans. Graviditeten var ett ögonblick av kris, och vi kom igenom det tillsammans. "


Yamani Hernandez, Chicago

Yamani Hernandez fungerar som verkställande direktörav det nationella nätverket för abortfonder (NNAF), en organisation som bygger medlemskapsorganisationernas kapacitet för att stödja människor som navigerar finansiella och logistiska hinder för abortåtkomst. När han gick på college vid Cornell University hade Yamani en abort. "Jag hade abort när jag var 19, eftersom min partner inte stödde min önskan till förälder, eller gjorde någon annan i mitt liv," säger hon. "Även om jag i efterhand vet att hans och min familjs rädsla var rotad i inkomst säkerhet, samhällsbedömning av unga föräldrar och normala första gången föräldrarna, kände jag mig till en abort. ""Jag hade abort när jag var 19 eftersom min partner inte stödde min önskan till förälder, och gjorde inte någon annan i mitt liv."Yamani säger efteråt att hon blev besatt avbli gravid och gifta sig med sin partner, som hon därefter gjorde tre år senare. "Han är en bra far, men min ånger för att inte ha det stöd jag behövde tillbaka hade en cancerframkallande effekt på vårt förhållande, vilket slutade i skilsmässa av en rad andra orsaker", säger hon. Medan Yamanis abortupplevelse lämnade mycket att önska arbetar hon för att alla kan få rättigheterna, resurserna och respekten för att bli förälder om och när de bestämmer sig för, oavsett deras ålder, förmåga och inkomst. Hon tror att det är den sanna reproduktiva rättvisan ser ut.


Rana Barar, San Francisco

Rana, en abortforskare som hade abortförra året fattade beslutet med sin man. Precis som de flesta människor som har abort, var hon redan föräldraskap och kände att hennes familj var färdig. "Efter att vi hade våra två barn, kom vi överens om att vi var färdiga med barn," berättar hon WomensHealthMag.com. "Vi hade pratat om [min man] att få envasektomi, men han hade dragit fötterna. Vi pratade om abort hela tiden på grund av mitt arbete, men vi talade aldrig riktigt om vi skulle få en om vi blev gravid. "


"När jag blev gravid var vårt beslut att säga upp klart och det stärkte vårt engagemang att hålla vår familj så som den var," säger Rana.


* Namn och plats har ändratsUppmärksamma: