/ / Är ärlig om dina orgasmer kan vara nyckeln till en bättre relation

Att vara ärlig om dina orgasmer kan vara nyckeln till en bättre relationkvinna och man i sängen.Visst, att få bort har verkligen inte alltidatt vara slutet-all-be-all good sex. (Vi antar ...) Men enligt experter kan arbetet med att finna ut hur man uppnår fler orgasmer, och vägra att någonsin förfalska det med din partner, vara nyckeln till att finna varaktig kärlek.


Forskning visar att upp till 80 procent av kvinnorna har faktade en orgasm minst en gång, och en ny studie, publicerad i Sexliv av högskolestudenter, föreslår att bland kvinnliga coeds är faking det faktiskt på uppgång. Det betyder att en hel del kvinnor skulle kunna sakna mer än bara orgasmer.

"Kvinnor letar efter en bestående, engageradförhållandet har sannolikt en ballparkidé om deras idealiska känslomässiga intimitet, säger Kristin Marie Bennion, certifierad sexterapeut och ägare till Intimate Connections Counseling, berättar WomensHealthMag.com. "Ha ärliga samtal om sexuella behovså tidigt som relevant kan ge underbara insikter om gemensamma förhållningsvärden som ärlighet, [och] förmågan att vara mottaglig för feedback och prioritera välbefinnandet hos någon annan över ditt eget ego. "


Dessa typer av gemensamma värderingar är starkaindikatorer på huruvida ett förhållande kommer att fungera på lång sikt. Att prata om sex och dina egna orgasmer skapar ett perfekt tillfälle att börja ta reda på om en romantik kommer att vara hållbar och att börja bygga upp byggstenar av förtroende och kärlek.


Problemet med att faka det

"Det finns många anledningar att kvinnor undviker obekvämakonversationer och falska en orgasm, säger Bennion. "[Men] om intimitet och delat nöje är önskvärda värden inom relationen, kan upprätthållandet av detta undvikande mönster komma till en mängd kostnader."


Dessa kostnader kan inkludera inte bara sexuellamissnöje, säger Bennion, men också långsiktig vrede, känslor av förräderi eller förlägenhet om och när sanningen kommer ut, och kanske viktigast, "otaliga missade möjligheter för fördjupad känslomässig och fysisk intimitet"."Om intimitet och delat nöje är önskvärda värden inom relationen, kan upprätthållandet av detta undvikande mönster komma till en mängd kostnader."Som Darcy Sterling, Ph.D. (som lär ut förhållande färdigheter till kändisar på E! showen Famously Single) berättar Womenshealthmag.com, "Om du inte kan uttrycka dina behov isovrum, min insats är att du har svårt att uttrycka dem utanför sovrummet. Det är samma känslomuskler. "Sterling fortsätter att förklara att lärandet är bekvämt att berätta för din partner hur du behöver dem till njutning. Du är särskilt svår för kvinnor, för vi är utbildade för att vara artiga och se till att alla omkring oss är nöjda - även om det innebär att offra vår tillfredsställelse i gengäld.


Vem är det som gör det mest?

Kvinnor är inte de enda som kan buka sig förtryck för att förfalska det, men-män falska orgasmer också (Även om det är värt att notera att "orgasm gapet är fortfarande mycket verkligt). En ny studie visade att 50 procent av män i åldern 18 till 29 hade faktade en orgasm åtminstone en gång i en kort fyra månader, av många av samma skäl kvinnor gör. Rak kvinnor, det vill säga."Om du inte kan uttrycka dina behov i sovrummet är min insats att du har svårt att uttrycka dem utanför sovrummet."Queer, homosexuella och bisexuella kvinnor hanterar derasorgasmer lite annorlunda. Studier har visat att lesbiska och bisexuella kvinnor i samma könssamband har mer orgasmer än sina raka motsvarigheter och är mindre benägna att få falska orgasmer. Enligt Sterling är förklaringen för detta sannolikt en ganska självklar. "Jag tycker att kvinnor är tydligare om hur man gör en kvinna orgasm," säger hon. Sterling noterar också att kvinnor kan vara mer villiga än män att få vägledning från sina partner.


I slutändan kommer allt detta på sätten ivilka män och kvinnor har blivit socialiserade för att interagera, och att bygga förväntningar kring kön. Medan kvinnor i allmänhet lär sig att vi måste vara artiga och tillmötesgående, lär männen att de måste vara självständiga och dominerande. Popkultur tyder på att män är sexuellt våldsamma och alltid redo att gå på ett ögonblick, medan kvinnor ska vara de kyliga gatekeepersna till männs sexualitet. Och vanligt förekommer rak porr att det är normalt (och önskvärt) för oss alla att prioritera en mans sexuella njutning över en kvinnas."Jag tycker att kvinnor är tydligare om hur man gör en kvinna orgasm."Är ärlig om dina orgasmer

Så, hur får vi förbi dessa godtyckliga könsroller, som ofta är skadliga för män, kvinnor och de relationer vi delar? Vi har en lång väg att gå, men orgasm ärlighet är en bra start.


"Om en kvinna känner kan hon glida in i enmönster av faking orgasmer, det är kul att börja ställa några frågor, säger Bennion. "Här är några hon kunde tänka på: Vad blir i sättet att vara ärlig om mina sexuella behov? Vad undviker jag? Hur svarar min partner på mina önskningar inom andra områden av vårt förhållande? "


Bennion påpekade också att även om processenav att räkna ut hur man har riktiga orgor med en partner känner sig obehagligt ibland (du kommer sannolikt att spendera mycket tid att räkna ut vad som inte fungerar för att komma till vad som gör), och lärprocessen kommer i slutändan att ta dig närmare varandra .


"Partners kan lära sig att omfamna sexuellalikheter och skillnader som ett äventyr som ska trivas tillsammans, säger hon. "Genom mysteriet och rutinen," helvetet ja "och" det gick inte så bra "och genom alla de intima upptäckterna som kommer att göras längs vägen."Uppmärksamma: