/ / Kvinnor har mer sex med andra kvinnor än de var 20 år sedan

Kvinnor har mer sex med andra kvinnor än de var 20 år sedansamma kön relationerVi har kommit a lång långt sedan Ellen DeGeneres kom ut ur garderoben tillbaka 1997 (nästan 20 år sedan!) - och sedan Britney Spears och Madonna släppte ut på TV igen år 2003. Faktum är att en ny studie publicerades idag i Arkiv av sexuellt beteende fann att antalet vuxna som har haft sex med personer av samma kön har fördubblats sedan 1990-talet, för både män och kvinnor.


Registrera dig för kvinnors hälsa nyhetsbrev, Så det hände, för att få dagens trendhistorier och hälsovetenskapliga studier.

Forskare analyserade data från General SocialSurvey, en nationellt representativ undersökning av mer än 30.000 vuxna som frågade amerikaner om deras attityder mot samma sexbeteende och sina egna sexpartners genom åren.


Här är vad de upptäckte: Mellan 1990 och 2014 ökade andelen män som sa att de hade haft sex med minst en man, från 4,5 procent till mer än 8 procent, medan antalet kvinnor som sa att de hade haft sex med minst en kvinna hoppade från 3,6 procent till nästan 9 procent.


Bisexualitet verkar också vara stigande: Vuxna som sa att de hade sex med både män och kvinnor gick från cirka 3 procent till nästan 8 procent.


Folkens tudar förändras också. Godkännande av sexuell sexualitet har ökat över alla generationer, med Millennials är den mest accepterande (ingen enorm chocker där).


Leadstudent författare Jean Twenge, Ph.D., professor i psykologi vid San Diego State University och författare till Generation Me, säger att fördubbling av erfarenheter av samma kön varstörre än hon förväntade sig. "Mer acceptans skulle inte nödvändigtvis innebära mer sömnaktivitet - människor kan säkert acceptera beteende som de inte deltar i," säger hon.


Så vad ligger bakom detta?


Twenge säger att uppgifterna föreslår en "fundamental shift"mot mer sexuell frihet och övergivandet av tidigare strikta sociala regler mot sexuell sexualitet. "I grund och botten känner människor sig mer bekvämt och uttrycker sin sexualitet, men de vill, så de gör det - bokstavligen - med vem de vill ha.


Studie medförfattare Ryne Sherman, Ph.D., en assistent professor i psykologi vid Florida Atlantic University, säger att det är svårt att veta om fler människor har sex som inte är P i V än någonsin tidigare, eller om de bara är mer villiga att erkänna det. "Eftersom tabu mot sexuella förhållanden av samma kön har minskat under de senaste 20 till 30 åren, är det meningsfullt att människor skulle vara mer villiga att rapportera att de hade engagerat sig i en sexuell upplevelse av samma kön någon gång sedan 18-årsdagen, " han säger. Men han tillägger, det är också helt möjligt att fler människor faktiskt har sex med personer av samma kön än någonsin tidigare.


Hur som helst är det bra att veta att det blir allt vanligare och accepterat att ha sex med personen du är med, oavsett kön.Uppmärksamma: