/ / Min ätstörning har helt kontrollerat mitt sexliv

Min ätstörning kontrollerade helt mitt sexlivätstörningar och sexMin ätstörning började runt 13 års ålder. Jag var bara en tjej med en genomsnittlig kroppstyp, men då hade någon sagt till mig att mina "anklar var tjocka". Allt jag hörde var ordet "fett". Det var då jag började dietera.


Jag har så många komplimanger om min nya smalasiffra att jag började begränsa min ätning för att hålla upp det. Komplimangerna gav en hög känsla av kraft och tillfredsställelse. När jag inte kunde hålla en begränsad diet cyklade jag tvärtom genom bingeing och rensning. Jag bodde här för de närmaste 20 åren. När jag växte upp påverkade dessa destruktiva vanor mina relationer som vuxna.

Jag bingrade på sex

Under mina bulimiska dagar var mina matvanornästan identisk med mina sexuella vanor. Efter att ha hållit fast vid en restriktiv diet under en tid, skulle man vilja följa med. En binge betydde att jag åt allt på min väg.


Kön var inte mycket annorlunda. Efter en lång period där jag nekade mig sex (som om jag förnekade mig mat) skulle jag nå ut och ha sex med någon, oavsett om jag ens tyckte om personen.


Grunden var att jag kände att jag inte förtjänaratt äta och jag förtjänar inte kärlek. När du binge äter får du en rush. Efter en ät eller sexbinge kände jag mig viktig och validerad. Det var ett brådska av acceptans och godkännande.


Jag var tvungen att bli "ren"

Efter en binge, jag var tvungen att rena. Jag förtjänade inte att äta den maten; Jag kände mig "oren" och var tvungen att bli av med den. Utrensningen skedde enkelt för mig, och jag lyckades nå en plats av "Jag är OK" efteråt i mitt eget sinne.


Känslorna av skam och ånger efter kön varsamma som de var efter binge-äta, men det är svårare att få samma känsla av "ren". Så jag försökte legitimera dessa sexuella möten. Jag trodde att det var minsta lovande att mötas i ett förhållande för att validera mina val var lösningen.


Jag kom ofta bort som galen och behövande, vilket höll min självkänsla superlåg. Mitt utarmade förtroende gav mig lämpligen en anledning att behålla mina oordnade beteenden.


Jag var en kontrollfreak

Under mina restriktiva anoreksiska faser kände jag migkraftfull, inte sexig. Jag hittade sex att vara under mig och begränsa det precis som jag gjorde mat. Det var mycket lite spontanitet i mitt sexliv. Jag skulle tänka, "Åh. Det har varit ett tag sedan jag hade sex med min partner. Jag gör det bättre innan det skapar problem."


Det skulle leda till att jag sa: "Hej partner, låt ossha sex nu ", och förvänta sig att han skulle hoppa på den. Jag kunde inte göra en partner verkligen speciell eller önskad. Sex verkade för svårt, komplicerat och stökigt, eftersom restriktiv ätning kräver renhet och perfektion.


Förutom att jag nästan aldrig gjorde det, tog mitt behov av kontroll över sexet jag gjorde ha. Kön måste vara min idé. Jag var alltid den orkestrerande kön som jag såg passformen. Men trots det förväntade jag min partner att göra allt arbete. Jag var inte intresserad av att njuta av den andra personen. Jag ville avsluta detta projekt så snabbt och kortfattat som möjligt.


Det var obekväma

Jag var paranoid om min andedräkt (som alltid vardåligt att kasta upp), ha kroppsluk, eller annars vara äckligt. Jag tyckte inte om att kyssa eller förspel. Vanligtvis, även när jag förföljde sex, befann jag mig själv och ville bara komma över med det.


Också på grund av brist på kroppsfett frysde jag alltid när jag hade anorexi. Så kön var under omslaget, helst med min tröja och strumpor på.


Mina partners frågade mig aldrig för mer sex, men de använde fraser som "Du måste slappna av." Ingenting om livet av en anorektisk är "avkopplande." Det handlar om total totalvakt.


Tack vare ätstörningen fick jag inte minen period under lång tid. Jag tänkte aldrig på det eftersom det var en rörig smärta i rumpan. Men att inte ha en period betydde min skede var väldigt torr, vilket innebar att kön var smärtsamt utan massor av smörjmedel.


Jag hade så lite energi i min lägsta vikt att det faktiskt verkade som för mycket jobb att ha sex. Jag hämtade min energi för motion och ansåg att sex var ett slöseri.


Mitt liv idag

Efter en förödande uppbrytning cyklade jag ondskanligt genom min ätstörda beteenden, vilket fick mig att inse att det var dags att avsluta cykeln.


Jag är fortfarande i återhämtning. Tack och lov, som jag har gjort framsteg, har det också mitt sexliv. Att lära sig att ha sex efter min ätstörning var som att bli en jungfru igen. Jag hade mycket att lära mig, och det gör jag fortfarande.


För att lära dig mer om hur ätstörningar kan påverka en persons liv eller att söka hjälp, besök NationalEatingDisorders.org.Uppmärksamma: