/ / Vem är lyckligare efter skilsmässa: Män eller kvinnor?

Vem är lyckligare efter skilsmässa: män eller kvinnor?Skilt parDet finns få tillfällen när det är lättare att spelaskylden spelet än efter en skilsmässa. Och enligt en ny undersökning av 2000 amerikanska män och kvinnor av online juridisk tjänst AVVO pekar 64 procent av kvinnorna på deras exes, medan endast 44 procent av männen brister sin tidigare make.


Så varför är damerna mer benägna att gesido öga mot sina tidigare hubbies? Pepper Schwartz, Ph.D., en noterad sexolog och professor i sociologi vid University of Washington, berättade tjänsten att hon misstänker att siffrorna speglar djupt ingreppade övertygelser om traditionella könsroller. "Det kan vara att kvinnor tror att självkänsla inte ger bemyndigande, och man kan känna sig som om det inte är maskulin att skylla på sina fruar", säger hon.

Registrera dig för kvinnors hälsa nyhetsbrev, så det här hänt, för att få dagens trender och hälsovetenskap.


Det är inte allt: Kvinnor tenderar att vara lyckligare med sina skilsmässor än män, enligt undersökningen. Medan 73 procent av kvinnorna sa att de inte ångrade sin delning, kunde bara 61 procent av männen säga detsamma. De allra flesta kvinnor (75 procent) sa faktiskt att de föredrar att vara ensamma, framgångsrika och glada, snarare än att vara olyckliga i ett förhållande, jämfört med bara 58 procent av männen.


"Män är mer rädda för att vara ensamma när de har tämnts av sitt äktenskap, och även om män är mer benägna att tro att äktenskapet är en föråldrad institution på princip-de är mer benägna att vilja stanna kvar, även om sakerna inte är så stora, säger Schwartz. "Kvinnor å andra sidan pris lycka över äktenskapet och är mindre rädda för oberoende i allmänhet."

Tyvärr delar AVVO inte detaljer om hur skulden skiljer sig beroende på orsak av skilsmässan, och det ger inte heller slutsatser om hur det blir delat ut när samma äktenskap äro upplösas. Kom igen, folkens frågande tankar vill veta!Uppmärksamma: