/ / Vi fick hypnotiserad för att hjälpa vårt sexliv - och det fungerade verkligen

Vi fick hypnotiserad för att hjälpa vårt sexliv - och det fungerade verkligensex hypnos terapiÄven om de flesta av sina kunder söker RichardBarker att sluta röka eller gå ner i vikt, nyligen har Orlando och New York City-baserade hypnotisören sett en spik i par som vill återvinna sina sexliv. Det är en sista utväg för många, men som Barker säger kan nästan all ångestrelaterad fråga - från låg libido hela vägen till erektil dysfunktion - verkligen lösas med sinnet.


"Allt jag frågar par att göra är att skapaillusion att de redan är i sitt optimala sexliv ", säger Barker. Efter att ha gjort dem super avslappnade instruerar han dem att föreställa sig, visualisera och psykiskt återskapa de specifika stunder som kan orsaka deras ångest (så intensivt att de kan "smaka och känna det"). Sedan implanterar han helt enkelt positiva påståenden i sin plats. "Det medvetna sinne frågar allt baserat på vad du vet och tror att vara sant", förklarar Barker. "Men det undermedvetna sinnet tar allt jag är säger och accepterar det som sanning. Den sanning blir verklighet när de öppnar sina ögon. "Därför behöver de flesta par bara en eller två sessioner, säger han.

Lisa och hennes pojkvän i fyra år, Eric,bestämde sig för att försöka hypnoterapi med Barker (sessionerna kostar $ 800 till $ 1500) i ett försök att bryta en sex månaders torrstavning som orsakats av sina upptagna scheman. Deras sammanfattning:


Eric: "Vi gick in på kontoret och satte sig på dessa massage terapi sängar. Vi låg bredvid varandra - inte rörande hörlurar, lyssnade på Richards röst berättade för oss att öppna och stänga våra ögon. Rummet var väldigt avkopplande och där det var det märkligaste jag kunde komma ihåg några av vad han sa, men inte allting, och jag kunde inte verbalisera det. "


Lisa: "Det är som en klar dröm. Du vet vad som händer, men samtidigt gör du inte det. Hans röst blev min undermedvetna. Jag trodde att det skulle ta lång tid för mig att komma in i det här tillståndet, men det hände nästan omedelbart. När du vaknar är det som om du hade det bästa duftet i ditt liv. Du känner dig bara lyckligare och lättare när du går ut. "


Eric: "Det var omedelbar effekt: När vi kom hem hade vi sex över hela huset. Vi försökte ens rollspel. Vi var så ivriga att behaga varandra. Och det känns som om det kan vara bestående. Vi har en annan medvetenhet nu. "


Lisa: "Det har varit som de första sex månaderna av förhållandet där du inte kan hålla händerna av varandra. Vi har också pratat om vår torra stavning mer djupgående så att det inte händer igen."


Så, är det här för dig? Berman håller med om att många sexuella problem är relaterade till ångest och att för att kunna fixa dem måste du identifiera och vända om de negativa övertygelser som du har internaliserat. Men om du eller din partner är skeptisk att hypnos kan göra detta genom att tappa in i din psyke, så är den här metoden inte för dig.


Denna artikel publicerades ursprungligen i juni 2016 utgåva av Kvinnors hälsa, på tidningskiosker nu.Uppmärksamma: