/ / Här är ett enkelt sätt att berätta om du deltar i en psykopat

Här är ett enkelt sätt att berätta om du deltar i en psykopat

Termen "psykopat" gör människorna lite nervösa. Så om du regelbundet hängde med en psykopat skulle du säkert vilja veta, eller hur?


RELATERAD: Kvinnor dela varför de är glada de fick prenup

Forskare kan hjälpa till med det. De har nu upptäckt ett enkelt sätt att upptäcka om någon har högre odds för att vara en psykopat: Se hur de gjuter.


En ny studie publicerad i tidningen Personlighet och individuella skillnader fann att personer med psykopatiska egenskaper är mindre benägna att "fånga" någons gäspning.


För studien hade forskare 135 collegeeleverna slutför den psykopatiska personlighetsinventarien-reviderad (ett test för att bestämma psykopati) och utsatte dem för en situation som var utformad för att få dem att gäva som svar.


De fann att personer som testat högre på psykopatskalan var mycket mindre benägna att gäva som svar på andra människor som gungade.


RELATERAD: 7 skäl till att kvinnor skulle bli bättre med att fuska än män


Du har hört talas om psykopati men är förmodligenfuzzy på vad det egentligen är. Psykopati är en antisocial störning, men i motsats till andra antisociala störningar saknar den en känslomässig komponent. "Medan någon kan vara antisocial i den meningen att de är våldsamma eller hämndliga, kan de fortfarande behandla den känslomässiga aspekten av en situation", säger leadstudent författare Brian Rundle, en forskare vid Baylor University.


Psykopater, å andra sidan, "kan vara lockande, narcissistiska, oförmögna att bilda starka känslomässiga band med andra, misslyckas med att lära sig av straff, kallhet och brist på skuld", säger Rundle.


Han är inte säker exakt varför gäsp-psykopatetlänk existerar men säger att psykopatiska personer eller personer med höga psykopatiska egenskaper tenderar att ha svårt att mäta andras känslor, vilket de flesta av oss kan göra enkelt.


När någon göper, tar det mycket socialt cuebearbetar till att göra i gengäld, säger han och psykopater kanske inte kan upptäcka en annan yawners emotionella eller mentala tillstånd: "De får bara se någon gissa och ta det till ett värde."


RELATERAD: 6 Kvinnor avslöjar skälen till att de fuskade


Självklart betyder det inte att en person är en psykopat om de inte får din gäspa.


"Det finns många anledningar till varför någon av oss skullesvara inte på en smittsam gyckel, även om vi vet att vi vanligtvis är mottagliga för dem ", säger Rundle och tillägger att en psykopati-diagnos kräver några test och klinisk utvärdering.


Så om du märker att din S.O. Går inte när du gör det, freak inte ut. Men om du finner att någon du ofta hänger med är känslomässigt avlägsen, självabsorberad, listig, och de gäspar inte när du gör det, du kanske är på något.Uppmärksamma: