/ / Dessa är de typiska killarna som hade Ashley Madison-konton

Dessa är de typiska killarna som hade Ashley Madison-konton

Som dataanalytiker siktar igenom allatillgänglig information om datahacket på otrohetswebbplatsen Ashley Madison, det blir klart att det finns en väldigt distinkt typ av person som använder webbplatsen. Den vanligaste Ashley Madison-användaren verkar vara manlig, rik och kraftfull - förbi.


RELATERAD: Så du hittade din man på Ashley Madison-nu vad?

Enligt data journalistik webbplats DadaViz, AshleyMadison användare är överväldigande manliga; bara över 31 miljoner män hade konton med webbplatsen, medan endast 5,5 miljoner kvinnor var. Och enligt Gizmodo var en mindre del (som i endast fem till 10 procent) av dessa kvinnor faktiskt aktiva på platsen.


Mer än fem procent av det övergripande U.S. befolkningen hade ett Ashley Madison-konto, och de var mestadels män i de tidiga fyrtioåren som redan var i ett förhållande och letade efter att fuska (vs. ensamstående män som letade efter en uppkoppling).


Men DadaViz upptäckte också att minst 1,405 U.S. Regeringens anställda var bekräftade abonnenter (med hjälp av sina officiella e-postadresser). Tusentals andra statliga medarbetare runt om i världen var också på platsen. (Kullen sätter antalet amerikanska regeringstjänstemän närmare 15 000, men de här e-postadresserna har inte verifierats.)


RELATERAD: 7 skäl till att kvinnor skulle bli bättre med att fuska än män


Bankers gräver också Ashley Madison: A Market Rapporten hittade mer än 500 konton registrerade på officiella e-postadresser hos stora amerikanska banker.


Det fanns också Ashley Madison-konton kopplade till e-postadresser från några av de bästa skolorna (Cornell var den mest populära, följt av Columbia, Stanford och Harvard).


Medan licensierad klinisk psykolog RamaniDurvasula, Ph.D, säger att vi inte vet säkert om dessa personer var högt rankade eller kraftfulla (alla som arbetar för regeringen kan till exempel ha en .gov e-postadress) säger hon att det hjälper till att måla en bild av vem som använde webbplatsen.


"Ashley Madison kan ha varit en bekvämaresätt att fuska för människor som hade pengar, säger hon. "Tyvärr är de killar som fuskar de som ofta är mest tilltalande för kvinnor eftersom de har swagger."


Men varför? Förhållande psykolog Karin Anderson, Ph.D., säger att rika och mäktiga män kan få en känsla av att sociala normer inte gäller dem och kan vara mer benägna att bryta reglerna med beteenden som att fuska på en make.


RELATERAD: 10 saker infidelity webbplats Ashley Madison har lärt oss om fusk


De är också vana vid att få sina vägar - specielltnär det gäller arbete, säger hon. Om deras fruar inte följer vad de dikterar hemma kan de leta efter en älskarinna som är mer villig att bli kontrollerad. En plats som Ashley Madison gör det enkelt och bekvämt för dem att fuska, en extra fördel när du är en upptagen man.


Psykolog Paul Coleman, Psy.D., författare till Hitta fred när ditt hjärta är i stycken, påpekar att Ashley Madison har marknadsförts som en högklassig Park Avenue-version av en datingsida som kan ha gjort det mer tilltalande för män av rikedom och makt.


Men naturligtvis inte alla rika och mäktiga mänfusk. "Det beror slutligen på din karaktär," säger Coleman. Han påpekar emellertid att män som har pengar och makt tenderar att få fler möjligheter att fuska, vilket kan vara att fler av dem sannolikt kommer att följa igenom.Uppmärksamma: