/ / Vad det betyder om du hatar-Följ din ex på sociala medier

Vad det betyder om du hatar-Följ din ex på sociala medier

Vi har alla varit där: Du går igenom en uppbrytning och på något sätt har du bara aldrig kommit runt för att följa upp eller oförlösa din ex.


Det eller du vill helt och hållet hålla flikar på dem (hej, ingen dom).

RELATERAD: 10 saker infidelity webbplats Ashley Madison har lärt oss om fusk


Ibland checkar in på din ex på sociala medierkan få dig att känna dig ganska jävla bra om var du är i livet, speciellt när de ser (a) eländiga eller (b) mindre attraktiva än de brukade. Om de börjar posta om hur mycket det suger att vara singel, då jackpot, älskling!


Det låter hemskt, men klinisk psykolog Suzana E. Flores, Psy.D., författare till Facehooked: Hur Facebook påverkar våra känslor, relationer och liv, säger de flesta av oss gör det.


Men uppslukande i andras olycka är förmodligen inte den bästa användningen av vår tid eller emotionell energi.Först och främst ger det en känsla av validering,säger Flores. Om saker inte slutade med en bra anteckning kan det ge oss en känsla av att vår ex är olycklig på grund av vår uppbrytning - även om det inte har något att göra med status quo.


RELATERAD: Så du hittade din man på Ashley Madison-nu vad?


Hate-following ex säger inte exakt storsaker om oss, säger Fran Walfish, Psy.D., en psykoterapeut i förhållande till Beverly Hills. "Det matar den lilla narcissismen i oss alla - önskan och hoppas att" jag är den bästa och enda för honom, och utan mig är han minskad eller kan inte överleva ", säger hon.


Om förhållandet slutade för att du båda insåg att det inte fungerade, följde din ex på sociala medier är ingen biggie, säger Flores."Återstående fixerad på ex-lidande kommer oundvikligen bara förlänga ditt eget lidande," säger Flores. "Det är bäst att försöka fokusera på dig själv och din egen lycka."


Så ska du omedelbart dike din ex på sociala medier efter en uppbrytning? Det beror på var du kommer ifrån.


RELATERAD: Är det verkligen möjligt att vara kär i två personer i taget?


"Om förhållandet var missbrukande eller giftigt ochupprätthålla någon nivå av anslutning med den här personen kommer att skada dig, jag rekommenderar att du blockerar dem - det är därför sociala medier genomförde den här funktionen, säger Flores. "Om förhållandet slutade på ett sätt som hedrar ömsesidig respekt, förståelse och vänskap, är det inte bara lämpligt att följa din ex, men skickar också meddelandet att du kan behålla en vänskap med din efterföljande uppbrytning."


Bottom line: Det är bättre att blockera dem. Det är väldigt mindre underhållande, men du kommer bli bättre på grund av det.Uppmärksamma: