/ / Kvinnor Dela varför de är glada de fick prenup

Kvinnor dela varför de är glada de fick prenup

Prenuptial avtal slags får en dålig rap. Många människor är rädda för att enas om att ett äktenskap är dömt från get-go, medan andra tror att partner som vill ha dem bara i det för pengarna. Men att vara realistisk om framtiden och den osäkerhet som livet medför kan faktiskt vara väldigt smart och typ av romantisk. Allt kändisdrama åt sidan - det finns faktiskt några anledningar till att prenupar, som vanligtvis är ett dokument som förklarar vad som kommer att hända med dina pengar, skuld och egendom om ditt äktenskap slutar, inte är ett slag i ansiktet för någon av parterna.


"Om du inte har en prenup, låter dustat skriver ditt prenuptialavtal, säger Los Angeles advokat och certifierad familjejurist specialist Kelly Chang Rickert. När allt kommer omkring, om ditt äktenskap slutar i skilsmässa, bestämde staten du bor ganska mycket hur både pengar och skuld kommer att delas upp.

Vad händer om du är positiv du kommer att vara tillsammansevigt? "Fortfarande få en prenup", säger Chang Rickert. "Jag tycker att det pratar om allting före äktenskapet, inklusive ekonomi och vad som händer om äktenskapet slutar, är det bästa sättet att se till att du verkligen lär känna en person. Jag älskar absolut min man i åtta år. Du tror bättre att vi fick en prenup ändå. "


Prenup varierar från stat till stat och par tillpar. Vissa stater har "community property" lagar som anger att från det ögonblick de blir hitched, delar gifta par allt från deras kreditkortsskuld till sina hus, säger Chang Rickert. Samtidigt tar andra stater en "rättvis fördelning". Det är lite mer up-in-the-air och varierar med stat, vilket gör det ännu viktigare att stava saker ut framför.


RELATERAD: Skilsmässan är mycket lägre än du tror


En annan gemensam klausul gäller spousal support,eller alimoni, säger Chang Rickert. Om du tjänar mer pengar än din make, måste du betala honom varje månad om du blir skild för att hjälpa till med att behålla sin livsstil? Och om han gör mer pengar än du, vad förväntar du dig av honom för att ta hand om det liv du byggt tillsammans? No-Alimony är inte bara för de rika och berömda.


Här förklarar fyra kvinnor varför de fick prenup och hur det gjorde eller inte påverkade deras relationer.
"Jag äger mitt eget företag, så när jag var på väg attgifta mig, det var viktigt för mig att fastställa att min verksamhet var min verksamhet även om äktenskapet kraschade och brände. Det som jag inte trodde skulle hända - och jag tycker fortfarande inte att det ska. Men du vet aldrig, eller hur? När jag närmade mig min nuvarande man om det, var han nästan inte så avstängd som jag var rädd att han skulle vara. Jag började med att prata om mina bekymmer om verksamheten, i stället för att börja med, "Jag vill ha en prenup" och sedan förklara varför. Vi har en vän som är en advokat, så vi gick faktiskt igenom henne för att sätta upp allt, vilket gjorde att sakerna kände sig mycket mer bekväma och mindre som en förskilsmässa eller något. När papper var undertecknade har jag verkligen inte tänkt på det sedan. Och jag tror inte att min man har heller. Om han har, har han säkert inte sagt det. "-Deborah McKinley, 31


RELATERAD: De bästa tiderna och platserna att ha stora relationer
"Mitt andra äktenskap började och slutade med pengar. Jag hade ackumulerat många tillgångar - inklusive ett hem - med min första man, som hade gått bort. Samtidigt kom mannen som jag blev helt kär i år senare verkligen till bordet med ingenting. När vi blev förlovade, sa jag till honom att jag ville ha ett frivilligt avtal. Han sa alla de rätta sakerna: att det inte var ett problem och att han förstod. Men det var något som fick mig att tro att han var missnöjd med det. Jag kunde inte lägga på mig på det, men det tycktes inte vara rätt. Då, när vi gick för att formalisera avtalet, kände jag en kant.


"Men när vi blev gift var alltdelade 50/50. Vi fick omedelbart ett gemensamt checkkonto, och han flyttade in i mitt hem, vilket jag ägde och betalade hypotekslån på stilla. Jag slog in och hjälpte honom att betala sin studentlånskuld. Men sen, inom ett år, började han medföra entreprenörer i huset utan att berätta för mig att få saker ombyggda. Han ville få en ny bil. När jag sa att vi skulle hålla av eller skala tillbaka så att vi kunde få skulden betalad, insisterade han på att vi delade vår ekonomi - och han fick bilen själv. När jag frågade honom om hur han ville få mig pengar till räkningarna för hemmet, sa han att jag behandlade honom som en hyresgäst. Jag lärde mig att han var arg på avtalet om förtidspension. Han sa, "Du fick mig att skriva den."


"Jag insåg att jag hade gjort ett mycket dåligt misstag. För mig var prenuptialen en livräddare. Om jag inte hade det kunde han ha kommit efter hälften av allt jag ägde. Trots att jag var tvungen att ta itu med smärtan och lidandet av skilsmässa, behövde jag inte ta itu med smärtan och lidandet att förlora allt jag jobbat så hårt för. "-Megan Riggins, 49
"När min fiance först slog tanken på aprenup, jag blev verkligen överraskad. Jag kände mig som att han redan skilde mig - och vi hade inte ens sagt våra löften än. Vi gick till en äktenskapsrådgivare för att utreda det, och jag tror att det verkligen hjälpte oss att nå en förståelse. Vi kunde se var varandra kom ifrån. Vi bestämde oss för att sluta få prenuptialavtalet, men det var inte någonting som kunde sluta skruva någon av oss över. Det hade bara ett slags, "Vad är mina, min, vad är din känsla för det, vilket jag tycker är rättvist. Och medan han gör betydligt mer än mig, har avtalet aldrig gjort mig känna att jag måste stanna. Jag stannar för att jag älskar honom. Om det av någon anledning ändrats någonsin, skulle jag kunna stödja mig själv bra. Visst, jag bor på en mindre plats och semester mindre, men det är inte vad ett äktenskap handlar om. "-Sarah Evans, 35


RELATERAD: Min partner vill ha en prenup-vad ska jag göra?
"När min man och jag blev gift åtta årSedan var det båda våra andra äktenskap. Och jag hade just gått igenom en tvåårig kamp med cancer, vilket verkligen gör att du tänker på framtiden och vad-ifs. Jag kan inte ens komma ihåg hur prenuptialavtal kom upp, men de gjorde det, och vi båda ville ha en. Vi gjorde premaritalt rådgivning tillsammans, så kanske ämnet togs upp där.


"Vårt prenuptialavtal gällde separation,huruvida det skulle vara valfritt eller dödligt. Han gick in i äktenskapet, han hade fyra barn och jag hade tre. Med sju barn finns det mycket utrymme för att någon får kryssas av pengar. Dokumentet diskuterade vem mottagarna var och hur saker skulle separeras om vi splittrade eller en av oss passerade. Vi ville inte att våra barn skulle hamna i ett argument eftersom det inte var klart.


"Vi arbetade med samma advokat att komma medÖverenskommelsen. Det var en lag sak, snarare än att vi kämpade ut för kontanter. Medan vi båda hade tillgångar, hade han mer sedan han ägde egen verksamhet och jag var en lärare och en rektor. Men jag trodde aldrig att jag försökte skruvas över.


"Jag tror verkligen inte att det någonsin påverkat vårtrelation. Om något har gått igenom processen har det stärkt det. Jag tycker att det talar mycket för båda parternas karaktär för att kunna ha en öppen ärlig diskussion om pengar. Jag tycker att finanserna är en av de största stressorerna som paret står inför. Du måste kunna vara öppen och ärlig om det eller du är redan i trubbel. "-Nicci Lunsford, 58Uppmärksamma: