/ / Jag började fråga min man om vad jag ville ha - och det gick tillbaka

Jag började fråga min man om vad jag ville ha - och det gick tillbaka

Jag är hemsk att berätta för min man, Chris, vad jag vill ha. Gilla, mortifyingly dålig. Den andra jag behöver fråga om någonting, förvandlas jag till en bittert sederlig version av mig själv.


Mina förfrågningar går vanligtvis så här:

Mig: "Hej älskling! Om det inte är för mycket problem kan du tömma diskmaskinen? När du får tid är det bra. Om du inte kan, stressa inte på det. Jag tar hand om det."


Chris: "Okej."


Jag suger också när det är dags att väga in på, säg vilken restaurang som ska slå upp:


Chris: "Var vill du gå ut för att äta?"


Mig: "Var du vill! Du väljer!"WTF är den där?


RELATERAD: Är par som blir smutsiga på Facebook faktiskt mer kär?


Chris har aldrig gett mig någon indikation på att hankan inte ta en direkt förfrågan Jag är bara uppenbarligen så orolig att jag kommer över att kräva att jag blir en super blyg eller dämpad version av mig själv när jag behöver eller vill ha något.


Det är ganska normalt för kvinnor, säger Joy HardenBradford, Ph.D., en licensierad psykolog i Atlanta. "Det är ofta svårt - särskilt för kvinnor - att fråga efter vad vi vill ha i relationer eftersom vi ofta är socialiserade för att sätta våra behov bakom andres behov", säger hon och tillägger att vi vanligtvis är oroliga för att rakt upp frågar efter vad vi vill få oss att verka bossiga eller behövande.


Men hon säger att hon bara frågar vad duönskar kan föra dig närmare din S.O. Varför? Du lär dig att du kan lita på att din partner kommer att lyssna på dina behov - och faktiskt göra något åt ​​dem.Det skulle vara fantastiskt! Jag skulle få vad jag vill ha och vi skulle växa närmare! Hur kunde detta gå fel?


Åh, det gjorde det.


Jag började med små förfrågningar, som att fråga Chrisatt gå hunden för mig. Jag märkte en liten sidobjekt när jag inte uttryckte det vanliga passiva sättet eller varför jag inte kunde göra det själv, men han gjorde det ändå.


RELATERAD: 5 Tecken på hans ursäkt är Bullsh * t


Sedan började jag rampa upp saker. Jag bad om tillgivenhet när jag behövde det och för honom att gå till mataffären när jag stod inför en pressande arbetsfrist. Chris sa ingenting, han gjorde det bara. Jag grävde det här nya systemet!Jag började be Chris att göra ganska mycket allt för mig-ta ut soporna, tvätta, städa badrummen. Han protesterade inte, så jag fortsatte att fråga.


Men det kom en dag när vi var i bilen tillsammans och jag sa till honom att vi åkte hem innan vi träffade våra vänner - istället för att fråga honom. "Varför kräver du det så länge?" Frågade han.


Hoppsan.


Jag hade gått från att stödja mig för att jag frågade om saker att ställa upp och krävde att de skulle bli gjort. Jag hade blivit makt hungrig. Jag bad om saker, och jag fick dem! Det var fantastiskt ... tills det blev lite obetydligt.


Någonstans längs linjen glömde jag hur man korrekt (och hövligt) uttryckte mina behov - och det gjorde Chris ont.


Det var där jag gick fel, säger Bradford. Hon påpekar att det är artighet 101: Du bör tacka din partner för att göra saker som du specifikt ber om (vilket också uppmuntrar honom att fortsätta att uppfylla förfrågningar).


RELATERAD: Goda nyheter: Det kan vara okej att ha tuffa samtal med varandra via SMS!


Det gjorde jag inte, och Chris var salt som ett resultat.


Men det faktum att jag ändrade vägen jagnärmar sig förfrågningar har sannolikt haft en inverkan, säger Bradford, eftersom jag har frågat Chris för saker på samma sätt (crappy) sätt i åratal. Som ett resultat behövde han lite tid att vänja sig vid den nya, mer assertiva mig.


Sedan min divavecka har jag ringt tillbaka hur jag berätta för Chris vad jag vill ha. Jag är inte på väg att gå tillbaka till mina tidigare smutsiga sätt, men mitt äktenskap kanske inte överlever om jag håller upp lagen.


Det var roligt medan det varade - och i slutet av dagen får jag fortfarande det jag vill ha!


Korin Miller är en författare, SEO nerd, fru och mamma till en liten 2-årig man som heter Miles. Korin har arbetat för Washington Post, New York Daily News, och Kosmopolitisk, där hon lärde sig mer än någonting någonsin skulle om sex. Hon har en ohälsosam beroende av gifs.Uppmärksamma: