/ / En läkare väger in på alla dessa vagina-åtdragna produkter där ute

En läkare väger in på alla dessa vagina-åtdragna produkter där ute

Låt oss göra en sak klar: Vaginas kommer i olika former, storlekar och färger, och en sort är inte bättre än någon annan. De är alla ganska fantastiska, och de kan göra några otroliga saker! Men om du, oavsett anledning, vill att du vill att sakerna var lite tätare där nere, kanske du undrar om det finns något du kan göra bortom keglar för att hjälpa. Så vi pratade med en läkare för att ta reda på det.


Vaginala åtdragningskrämor

Många OTC-produkter som hävdar att dra åt dinvagina använder ingredienser som torkar ut huden där nere och får det att känna sig tättare - men din gynekolog kanske inte ger en tumme upp, säger Alyssa Dweck, M.D., en gynekolog med säte i Westchester, New York. "Jag tror inte att produkter som dessa har testats tillräckligt för att veta om de verkligen fungerar, och de kan ha många kemikalier som inte är bra för din kropp." Med det sagt säger hon att det inte kan skadas för att prova det - det är bara ingen väg att veta om det är effektivt.

Domen: Prova dem på egen risk.

RELATERAD: Ska "Vagina Weightlifting" faktiskt få jobbet gjort?


Sjukgymnastik

Målet med den mest fysiska terapin att förbättravaginal täthet är att lära kvinnorna hur man gör keglar, säger Mary Jane Minkin, M.D., klinisk professor i obgyn vid Yale School of Medicine. "Vissa kvinnor vet inte hur de ska använda sina muskler för att göra bäckenbottenövningar", säger hon. Naturligtvis vet vi att kegelövningar definitivt förstärker bäckensbottenmusklerna, men fysiska terapisammanträden som också betonar förstärkning av din kärna kan också ha en påverkan - om än en liten. "Varje gång du förstärker din kärna, förbättras du styrkan i ditt bäckenbottn", säger Minkin.

Domen: Om du inte vet hur man gör en kegel är det här för dig.


RELATERAD: Exakt hur man använder keglar för att göra dina orgasmer starkare


lasrar

Det finns några lasrar gjorda för intra-vaginal användningsom avger låga doser koldioxid för att stimulera kollagentillväxten. Tyvärr brukar de användas för att minska vaginalt smärta och torrhet - för att inte ändra vaginans storlek, säger Dweck. Det finns dock en enhet som kommer ner i gädden som heter Viveve som använder "radiofrekvens" för att dra åt sakerna där nere. men vi måste vänta tills det är tillgängligt i USA för att veta mer, säger hon.

Domen: Hoppa över det för tillfället.


Poängen: Om du inte är villig att experimentera med någrakrämer som är potentiellt orm olja eller väntar på en futuristisk laser, är det bästa att ha en fast vuxen konversation med din partner om nya sätt att hålla ditt sexliv varmt som både av dina kroppar förändras över tid. (Tips: Här är 4 sätt att få sin penis att känna sig större.)


Annat än det kan du också använda keglar, thetrovärdig bäckenhöjdsförstärkare vi känner och älskar (om du inte är säker på att du gör det rätt, be din gyno att få dig i kontakt med en fysioterapeut).Uppmärksamma: