/ / Vad det är som att gifta sig med en sexmissbrukare

Vad det är som att gifta sig med en sexmissbrukare

När Sophie Jaffe, 31, träffade sin man Adi,38, de hade en omedelbar anslutning. År senare föll deras förhållande nästan ifrån varandra när hon upptäckte en web av lögner som dolde sanningen: Adi var en sexmissbrukare och han behövde hjälp. Här förklarar Sophie hur hon kom till den frågan som hotade att avsluta sitt förhållande - och hur det gjorde dem till ett starkare par i slutändan.


Början av vår kärlekshistoria

Min man och jag träffades vid UCLA 2005. Han var i sitt första år som doktorand. student, och jag var i mitt tredje år på grundskolan. Vi tog samma neurovetenskapliga kurs, började studera tillsammans, och båda började krossa varandra. Jag var säker på att han kom i sin studiegrupp, han skulle alltid gå till min nästa klass, och vi ständigt textade. Sakerna gick ganska snabbt; vi blev omedelbart förälskad med varandra och ville inte vara ifrån varandra när vi träffades. Innan vi till och med officiellt började datera, berättade han att han brukade vara beroende av meth. Han hade gått i fängelse och rehab, och det verkade vara ett problem han verkligen hade tagit hand om och övervinna. För mig var det inspirerande och hoppfullt.

Sedan, två år i vårt förhållande, lurade Adi på mig.


Han hade träffat någon i gymmet och hängde med henneflera gånger, sedan sovit med henne en gång. Han var ärlig med mig om det, och jag bröt upp med honom på plats. Jag reste till Guatemala, Kambodja och Thailand, frivilligt som en yoga och engelsk lärare för barn och gjorde massor av själsökning. Nästan ett år efter att vi hade brutit upp, när jag reser i Thailand skrev han ett brev som läste: "Jag såg detta citat:" Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas? " Även om det är ostlikt, skulle jag göra allt i min makt för att få dig tillbaka och bevisa att jag är den för dig. Jag älskar dig. Berätta om jag ska gå bort för alltid eller om jag har en chans. "Motta denna oväntade bok bekräftad minmisstanke om att jag, trots att jag njöt av min frihet och äventyr, saknade Adi. Vi pratade och kom överens om att om vi kom tillbaka tillsammans skulle vi gå till terapi; När allt kommer omkring vill vi inte komma tillbaka ihop efter ett år att vara ifrån varandra, sedan få honom att fuska igen. Vi behövde allvarlig hjälp från en tredje part som utbildades för dessa situationer. Vi fastnade på vårt avtal och började se en terapeut strax efter att vi var förlovade.


RELATERAD: Är Pornoberoende verkligen en sak?


Upptäcka Adis sexmissbrukNär vi var förlovade, stod jag fortfarande inte fullt utAdi, så jag skulle titta på hans telefon ibland. (Jag vet - inte den vanligaste vanan, men det är sant.) En dag var vi på väg till templet, och jag hittade olämpliga textmeddelanden mellan honom och andra kvinnor. Han sa saker som hur han ville höra med dem och exakt vad han ville göra med dem. När jag hittade textmeddelandena föll han ifrån varandra. Han ville inte förlora mig, och det var första gången han berättade för mig, "Jag tror att jag är en sexmissbrukare." Tydligen hade vi varje gång vi fått ett argument, medan jag var ute av att gråta eller vara upprörd, att han skulle gå och skriva andra kvinnor för att känna sig validerad.


Registrera dig för kvinnors hälsa nyhetsbrev, så det här hänt, för att få dagens trender och hälsovetenskap.


Adi började gå till Anonyma Sexmissbrukaremöten fem dagar i veckan, och vi började se terapeuter på egen hand utöver det vi hade sett tillsammans. Det nya årets dag efter att vi gifte oss fick jag veta att jag var gravid med vårt första barn. Sedan, runt Valentinsdag, hittade jag Adis hela hemliga värld.Adi hade ett konto på Ashley Madison, en webbplatsför gifta människor som vill fuska på sina makar. Han använde ett hemligt namn och e-postkonto för att utbyta sexiga brev och nakna bilder med människor. Han var nästan lättad när jag hittade det eftersom alla hans hemligheter slutligen var ute, men jag var: "Hur mycket kan jag hantera? Hur kan jag tro på vad han säger när det blir värre?" Han svor att han faktiskt inte träffade kvinnor för sex, men varför skulle jag tro honom? Vi var bara fyra månader i vårt äktenskap, och jag tog min ring av.


Adi bestämde sig för att gå till ett poliklinisk rehab-programför sexmissbruk. Han skulle ha gjort inpatient, men för att vara ärlig, hade vi bara inte råd med det eftersom han var doktorand. student och jag började bara mitt välbefinnande, Philosophie. Han gjorde det polikliniska programmet för flera timmar tre till fyra dagar i veckan och såg fortfarande en privat terapeut. Något om att träffa honom gör så mycket för att arbeta med sig själv, känns som att vi kanske hade en chans. Vi hittade en supportgrupp, som visade sig vara otroligt helande sak för mig. Varje söndagskväll skulle vi träffas med andra par som arbetar med sexberoende, äta middag och sedan ett möte. Det var en väldigt hälsosam, snäll och kärleksfull miljö som klickade på oss båda. Det var alla dessa par med fantastiska relationer, och jag insåg att jag inte var ensam och att vi kunde förhoppningsvis få igenom det.


RELATERAD: 9 tecken han är bara intresserad av sex


Mending Our Relationship

Det första året av vårt äktenskap var mesttransformational för oss. Jag var gravid, vi hade inte sex, och han gjorde så mycket arbete på sig själv. Jag jobbar också med mig själv. När jag först upptäckte om alla sexting tillbaka när vi var förlovade tittade jag på det eftersom Adi hade ett problem som han behövde fixa på egen hand. Jag tänkte inte på det som mitt problem också. När du gifter dig tar du på den andras problem - alla av dem. Den minut jag började titta på Adis missbruk som mitt problem så mycket som det var hans, det var då allt förvandlades. Vi var verkligen tvungna att gå tillbaka till grunderna. Han kunde inte vara vänner med tjejer, gå ut med sina vänner och dricka, eller träffa i princip med någon utom mig. Vi arbetade på så många olika sätt som yoga, mindfulness, parterapi och talkterapi. Alla dessa metoder hjälpte oss att ta reda på vad våra problem egentligen var, vad som saknades i hans liv, och vilken karaktäristika som gjorde att han ville fylla detta utrymme med sexuell uppmärksamhet. I kärnan var hans sexmissbruk en flykt från intimitet.Adis föräldrar hade aldrig sagt att de älskadehonom medan han växte upp. Vi säger det 10 gånger om dagen till varandra och våra barn, men hans mamma och pappa gjorde inte det. Så när han kände sig obekväm i intima situationer - inte bara med mig, men i livet - skulle han vända sig till en flykt. Under en lång tid när han var återförsäljare och missbrukare var det droger. Sedan gick han i fängelse och rehab och hade blivit nykter, och han började vända sig till kvinnor istället. Det var mindre om att faktiskt ansluta sig till någon av dem och mer om intrigen, processen i jakten och validering av en kvinna som ville ha honom.


Nu när vi har gjort allt detta inställningsarbetegränser, går till terapi och han kommer att rehab, vi är mer intima än någonsin. Jag har inte en enda rädsla för framtiden för vårt förhållande. Varje dag litar jag på honom mer. Jag tittar aldrig på hans telefon, och vi behöver inte längre de riktiga gränserna för honom utan att ha kvinnliga vänner eller gå ut med medarbetare. Jag tror att han är återhämtad, men det är inte som det aldrig hände. Det är fortfarande något vi pratar om. Jag gömmer inte, och det är inte heller han.


Vi är också väldigt ärliga med vår familj ochvänner om det. Först vände de flesta av min familj honom in i fienden när de fick reda på, men när jag förklarade att vi hade en plan och att jag trodde på honom kom de långsamt men säkert. De flesta av mina vänner har varit oändligt stödjande, och jag har skiljat mig från dem som trodde att han bara var en svag cheater. Du måste skapa din stam, och denna erfarenhet hjälpte mig att inse vilka som verkligen var på min sida.


RELATERAD: Om de lurar en gång, kommer de att fuska igen?
</ P>
Sophie Jaffe

</ P>


Vårt liv tillsammans nu

Sexberoende skiljer sig från andra missbrukför att du inte bara kan ta sex bort för alltid och vara nykter. Vi har ett dynamiskt, intimt och kärleksfullt förhållande och vårt sexliv är väldigt balanserat och hälsosamt. Ibland har vi sex tre eller fyra gånger i veckan. andra gånger bara en gång. (Under hans missbrukstid hade vi bara sex en eller två gånger i månaden.) Vi älskar varandra, vi är så inblandade i varandra, vi har gått igenom alla dessa saker och det är bättre än någonsin på grund av det förtroendet . Innan, om Adi någonsin hade föreslagit att försöka göra någonting annat, skulle mitt sinne omedelbart ha gått in på denna hemska nedåtgående spiral av osäkerhet och undrade varför han ville göra det. Nu är det inte där mitt sinne går först. Istället tror jag bara att min man vill prova något nytt med mig.


Adi sökte validering på olika sätt medkvinnor utanför vårt förhållande. Efter allt arbete som han gjorde med terapi, gruppsessioner och förståelse för att intimitetsproblemen var grunden till hans sexberoende, behöver han inte så mycket validering i första hand. Det är definitivt bättre, och vad han fortfarande behöver, han kommer från mig och vårt förhållande - bortom kön, uttrycker jag min uppskattning för honom och vad han gör för vår familj som ett sätt att tillhandahålla det.


Vi har varit gifta i nästan sex år, och amånga människor frågar varför jag inte bara lämnade. Jag kunde ha och förmodligen skulle ha, men jag såg en vilja att förändras i Adi. Det var inte bara pratet, det var den promenad som följde den. En av de mest inspirerande sakerna med den här mannen är att han var drogmissbrukare och återförsäljare som gick i fängelse, gick ut och vände sitt liv. Han gick till en av de bästa Ph.D. program för psykologi och hjälper nu världen som en missbrukare. Jag kunde inte ha något mer från min partner och mina barns pappa än han böjde sig till den ödmjuka, sårbara sidan av att ha gjort ett misstag men att veta att han behövde förändras och växa. Det tog två år av ärligt, svårt, ansträngande, grusande arbete, men vi kom ut på andra sidan.


RELATERAD: 6 Äktenskap Milstolpar som kommer att göra eller bryta ett par


-


Sophie Jaffe är en Los Angeles-baserad hälsa ochwellness expert som är certifierad som en rå matkock och yogalärare. Hon grundade sitt varumärke Philosophie med sitt syfte att göra det enklare, mer inspirerande och mer gott för alla - från barn till vuxna - för att uppnå optimal hälsa och strålande välbefinnande.


När Sophie inte skapar revolutionerande produkterfrån världens mest potenta superfood delar hon sina insikter om hur man lever ett liv fullt av obegränsad energi, balans och kärlek på Philosophie-bloggen och njuter varje ögonblick med sina barn, Kai och Leo, hennes älskande make Adi, och hyperaktiv hund, Lucca.Uppmärksamma: