/ / Kan vänta för länge att gifta sig Öka dina oddsen för skilsmässa?

Kan vänta för länge att gifta sig Öka dina odds för skilsmässa?

Det är ingen hemlighet att folk väntar längregifta sig. Att bygga en karriär, träffa för att se vad du gillar i en partner, och du vet att du upplever livet, har bara ett sätt att göra en gånggång mindre prioriterad.


Enligt U.S. Folkräkningsbyrån, medianåldern som kvinnor gifter sig är 26,6 och medianåldern för män är 29. Med det skulle du anta att dessa äktenskap är mer benägna att hålla, eftersom alla är äldre och mer erfarna att veta vad som gör ett bra SÅ

Men ny forskning från sociolog Nicholas Wolfinger, Ph.D., en sociolog vid University of Utah, föreslår att det bara kan vara sant fram till en viss punkt.


RELATERAD: De bästa åldrarna att flytta ihop, gifta sig och ha barn


Wolfinger analyserade data från centrum förSjukdomskontroll och förebyggande undersökning av familjens tillväxt från 2006 till 2010 och upptäckte att du kan gifta dig för tidigt och för sent när det gäller att maximera dina odds för att stanna tillsammans.


Människor som får hitched vid 20 års ålder är 50 årprocent mer sannolikt att bli skild än de som säger "jag gör" vid 25. Varje ytterligare år som du väntar på att gifta dig minskar dina oddsen för skilsmässa med 11 procent ... tills du blir 32.Wolfinger säger att han var "mycket förvånad" avfynd och tillägg, "det" är en helt ny utveckling som bara inträffade under de senaste 20 åren. Det vänder om årtionden av forskning om förhållandet mellan ålder vid äktenskap och skilsmässa. "


När det gäller varför detta händer, säger Wolfinger att han verkligen inte har någon aning.


RELATERAD: Den hårda men sanna verkligheten av skilsmässa


Medan vi är golvade av resultaten, licensieradklinisk psykolog Ramani Durvasula, Ph.D., är det inte. "Ibland stannar äktenskap, inte för att de arbetar, men på grund av frågor som ekonomi och traditionalism", säger hon och tillägger att personer som får hitched senare i livet kan vara mindre knutna till dessa faktorer.


Människor som gifter sig vid en senare ålder är också mindreDet är troligt att barn, som Durvasula påpekar, kan göra det lättare att bli skild om sakerna går söderut. Och slutligen säger hon att någon som gifter sig vid en senare ålder kan ha personlighetsdrag som öppenhet, vilket gör dem mer öppna för nya upplevelser, inklusive skilsmässa."Dessa äktenskap är ofta ganska kloka ochfrisk ", säger Durvasula. "Det är helt möjligt att dessa skilsmässor händer för att det finns större komfort och mindre stigma om att det upphör när det känns som att det inte fungerar."


Det är bra nyheter för många människor, eftersom data från Pew Research Center fann att den största tillväxten i äktenskapsräntorna är bland vuxna 35 år och äldre.


Durvasula påpekar att det finns många flerviktiga faktorer som vanligtvis gör ett äktenskapsarbete - oavsett åldersliknande respekt, engagemang, flexibilitet, förmåga att kommunicera, empati och en gemensam känsla av värderingar. I grund och botten kollar allt för att välja rätt partner.


RELATERAD: Fler människor säger att de är olyckliga i sina äktenskap än någonsin tidigare


Så medan forskningsresultaten är ögonöppnande betyder det inte att du kommer att bli skild om du gifter dig efter 32 års ålder.


I slutet av dagen är ålder bara ett nummer.Uppmärksamma: