/ / Detta kan vara nyckeln till att få den nya kärleksbiten tillbaka till ditt förhållande

Detta kan vara nyckeln till att ge den nya kärleksbiten tillbaka till ditt förhållande

Du vet det ögonblicket när du lär dig något nytt om en kille du är med och det är så varmt du vill dra honom till närmaste sovrum ASAP?


Jag hade det ögonblicket nyligen med min man, Chris. Och det var allt för att jag upptäckte att han är en expert rock-skipper. Allvarligt.

Här är vad som gick ner: Vi hängde på stranden när jag försökte (och misslyckades) att hoppa över stenar över vattnet. Chris steg upp och utan ett ord hoppade över en sten sex gånger över vattnet. Han höll på att plocka upp stenar och sköt dem utan problem, medan jag stod där med min mun hängande öppen.


Han var bra, verkligen, riktigt bra. Om det fanns en rock-hoppning händelse i OS, skulle han ta guld. Det visar sig att han lärde sig hur man överstiger stenar från sin pappa som barn och har sedan dess höjt sitt hantverk (tydligen på slyftan). Jag var golvad.Chris och jag har varit tillsammans i flera år, och vivet ganska mycket allt om varandra. Jag menar att jag kan berätta historien om hur han aldrig kommer att spela fotboll igen för att han en gång oavsiktligt gjorde ett mål för det andra laget i sin pee-wee liga och blev helt ostracized av hans 5-åriga lagkamrater (vem låter som totalt a-hål). Och han vet allt om mitt korta, men tragiskt korta försök att vara gitarrist i ett band.


RELATERAD: Titta på män och kvinnor förklara deras största dating-brytare


Så det blåste för att lära mig att det var något jag inte visste om honom - även om det var så dumt som att hoppa över klippor.


Nu, varje gång vi går till stranden ber jag honom att "lära" mig hur man kan hoppa över klippor som han gör. I verkligheten vill jag bara se och njuta av hans nya talang som jag upptäckte.Enligt dating coach och licensieradpsykologen Jennifer Rhodes, Psy.D., det är allt för att det var något nytt. "Vi älskar nyhet", säger hon. "Nyhet är det som håller passionen levande i relationer." Så om jag lärde mig att Chris kunde hoppa över stenar eller krossa krokodiler, skulle jag fortfarande vara påslagen.


Rhodos säger att min nya upptäckt inte är helt densammasom att lära känna ett förhållande eftersom Chris och jag redan har en grund för intimitet som inte var där när vi började datera. Men det är faktiskt bättre: Hon säger att lära sig nya saker om varandra när du är nära kan vara ännu varmare.


RELATERAD: 8 män delar sakerna de faktiskt vill du ligga till dem om


Självklart påpekar Rhodos att sexinessen hosupptäcka nya saker om din partner går båda vägarna. Så Chris kunde precis som påslagen med att upptäcka att jag gör en genomsnittlig karaokeversion av 80-talsången "Vi behöver inte ta bort våra kläder" som jag är med hans förmåga att kasta stenar över vatten.


Jag kan rack min hjärna för factoids han inte vet om mig och släppa dem i samtal med honom, eller Jag kunde hålla dem nära västet för nu och låt honom upptäcka dem naturligt.


Och medan jag skulle kunna peppar Chris med frågor för att försöka fräsa mer info, jag gillar att veta att jag kan upptäcka något nytt om honom på vägen.


Kanske är det nästa vecka, eller fem år från nu. Men vad det än är, det blir damn sexigt.


-


Korin Miller är en författare, SEO nerd, fru och mamma till en liten 2-årig man som heter Miles. Korin har arbetat för Washington Post, New York Daily News, och Kosmopolitisk, där hon lärde sig mer än någonting någonsin skulle om sex. Hon har en ohälsosam beroende av gifs.Uppmärksamma: