/ / Vad det säger om din partner-och du-om han kritiserar dig hela tiden

Vad det säger om din partner-och du-om han kritiserar dig hela tiden

Du måste förmodligen ta itu med kritik på jobbet,från din familj och kanske mest av allt - från dig själv. Så när du kommer hem efter en lång dag och din partner kallar dig lat för att lämna disk i sinken, stannar den verkligen.


Medan inget förhållande är perfekt, att vara mednågon som kritiserar dig på det vanliga kan vara mycket irriterande och kan till och med lägga sig i ditt självkänsla. I ett idealiskt förhållande kan du spendera tid med varandra och vara dig själv utan att oroa dig för att den andra personen kommer att döma dig för det, säger Brandy Engler, Ph.D., författare till Männen på min soffa. Och när du inte kan göra det, sätter du på ditt band, säger hon.

Ofta möter par den här frågan när deFörst flytt ihop eller gifta sig, säger Engler. Det är därför att när man kombinerar två människors livsstil, måste en partners förväntningar på vad livet tillsammans ser ut vara nödvändigtvis detsamma som de andra. När dessa förväntningar inte uppfylls kan en person bli irriterad, döm deras partner och kalla dem något menar, säger hon.


RELATERAD: Vad gör du om du får en förlovningsring du hatar


Vad hans ryckande beteende säger om honom

Om han baserar dig för dina hushållsvanortycker om att inte ta bort sopet eller göra sängen fel, inser han förmodligen inte att hans sätt inte är det rätta sättet, säger Jane Greer, Ph.D., författare till Men jag då? Stoppa själviskhet från att förstöra ditt förhållande. Det betyder att han behöver lära sig att ta sina förväntningar nere, säger hon.


Förutom att ha irriterande högaförväntningar, han kanske pratar ner till dig för att han är osäker på ditt förhållande, säger Engler. "Om han säger något liknande," Du har aldrig tid för mig; Du är så självisk, det kan innebära att han är rädd för dig. Han kommer att lämna honom, men han vet inte hur man säger det, säger hon. Det betyder också att han förmodligen suger på att kommunicera, säger Engler.


En annan misslyckande av människor som väljer på sina partners är att de är impulsiva, säger Engler. "Kritikerarna vann inte sluta tänka på vad de säger tills det kommer ur munnen, säger hon.


RELATERAD: Vad jag lärde mig om kärlek från att intervjua mer än 200 par


Vad det betyder om du sätter upp med det

Om du är tyst i ansiktet av inte så snälltbeteende från din partner, det kan bero på att din självkänsla var i skräp till att börja med eller att du håller med din partners negativa bedömning av dig, säger Engler. Men om det inte är sant för dig, kanske du rädd för att vara ensam eller inte tro det är värt att sluta relationen över, säger hon.


RELATERAD: Varför avsluta mitt jobb var det bästa som någonsin hänt med min relation


Hur man sätter stopp för sina oönskade kommentarer

Här är din spelplan: När din partner pratar ner till dig, ställ in några gränser, säger Greer. "Berätta för honom att han inte får kalla dig namn eller skylla på dig för att det får dig att känna dig dålig", säger hon.


Försök sedan komma till botten av varför han ären mobbning i första hand, säger Engler. För att göra det föreslår hon att din partner ska pausa, ta ett andetag och tänka på varför han säger de svåra sakerna till dig. "Poängen med detta är att lära dig din partner hur man saktar ner och tänker på vad han säger och vad han känner innan han börjar bli kritisk ", säger hon. Om han är villig att erkänna att han är en ryck kan du träna den här en strategi tills det blir en vana.


Om hans beteende inte förändras ganska snabbt,fråga dig själv hur länge du är villig att ta hand om sina oförskämda anmärkningar innan du kallar det slutar, säger Greer. "Berätta för honom att du kommer att ge honom så mycket tid innan du går eller söker rådgivning", säger hon.Uppmärksamma: