/ / 7 saker du aldrig bör säga till en vän som går igenom en uppbrytning

7 saker du aldrig bör säga till en vän som går igenom en uppbrytningTvå vänner kramas.När en pal är knädjup i vävnader och pints avBen & Jerrys efterbrytning, det är svårt att veta vad man ska säga. Även med de bästa avsikterna kan du hitta dig själv med en förlust för ord eller värre, blurting ut något helt lama. (Hallå, har du hört talas om Tingen?) Så vi bad topprelationsexperter att dela de översta sju sakerna du aldrig borde säga till en vän som försöker reparera ett brutet hjärta - och vad du kan göra för att hjälpa henne att komma tillbaka på fötterna.


via GIPHY


1. "Du borde ha sett det här kommande."

Att peka på varför din vän inte borde varaförvånad över hennes smärtsamma uppbrott är förmodligen en av de värsta sakerna du kan göra för henne. "Undvik att säga något som kan låta din vän känna sig skyldig, skäms över eller skylla för delningen", säger Grant Brenner, M.D., en Manhattan-baserad psykiater. "Hon känner sig troligen redan otillräcklig och avvisad på grund av att något misslyckats, hon spenderade mest mycket tid och energi för att rädda." I stället uppmuntra henne att ta hand om sig själv och föreslå aktiviteter som får henne att må bättre. Kanske går det en promenad utanför eller tar brunch. "Om din vän är väldigt svår på sig är en av de bästa lösningarna distrahering - och det är där du verkligen kommer till nytta," säger Brenner.


2. "Jag vet hur du känner."

Du kanske...men håll dig tillbaka med att låta din kompis veta det, åtminstone för nu. "Även om intellektuellt vet din vän att hon inte är den första personen i världen att drabbas av hjärtat, just nu tänker hon bara på hennes situation, säger Brenner. "Det här kan leda till att hon känner sig missförstådd, isoleradare och att du helt och hållet avvisar sin erfarenhet." Istället säg något enkelt men ändå stödjande, som "Breakups kan vara så svårt. Hur mår du?" "Försäkra din vän om att det är okej om hon inte vill prata om det just nu, men påminna om att när hon gör det, är du där för att lyssna," säger Brenner."Undvik att säga något som kan låta din vän känna sig skyldig, skäms över eller skylla för delningen."3. "Du hittar någon bättre."

Din vän kommer förmodligen, men nu är det inte dagsatt börja planera och planera sin nästa erövring. "Trots att hon förmodligen inser att hennes relation inte skulle träna i första hand, är hon fortfarande mycket känslomässigt knuten till den personen - och tanken på den personen", säger Brenner. "Att bli beredd att det var okej, misslyckades med att ge empati till de delar av henne som fortfarande är involverade och kan leda till känslor av ilska, ont och vrede i vänskapen." I stället är en av de bästa sakerna du kan göra att lyssna och inte ge för mycket råd i början och absolut inte föreläsa henne. "Repetera tillbaka några av de saker hon har berättat för dig, så hon vet att du har lyssnat intensivt", säger Dawn Michael, Ph.D., certifierad sexualty counselor, klinisk sexolog och författare av Min man kommer inte ha sex med mig.via GIPHY


4. "Han är ett rumphål".

Sann? Kanske. Men värt att säga? Definitivt inte. "Avstå från att antysta att hennes ex är en dålig person, eller att det var ett dåligt beslut på något sätt att komma med honom eller henne", säger Michael. "En gång i taget kommer folk att komma ihop igen och all din vän kommer ihåg är vad otäcka saker du sa om hennes ex." Även om du inte kommer tillbaka i överskådlig framtid är din vän fortfarande troligt mycket knuten till hennes ex, så mycket att hon kanske vill försvara honom. "Det här igen stänger av känslan av stöd och förstås, vilket hon så desperat behöver just nu," säger Brenner. En bättre lösning för både tidigare, nuvarande och framtida scenarier är att bara lyssna och bekräfta din väns känslor."Upprepa några av de saker hon har berättat för dig så hon vet att du har lyssnat noga."5. "Welp, tid att komma på Tinder!"

Rullar genom ett hav av potentiella ryttareär inte den bästa ideen för din vän just nu. "Dating apps och webbplatser kommer bara att fördröja och distrahera den sorg du din vän upplever", säger Michael. "Om hon inte har haft tid att läka eller växa från upplevelsen, kommer hon sannolikt att hamna i en främlingens säng, som gråter sorgligt under samlag." Istället spenderar du tid tillsammans att göra något roligt, eller bli kreativ på olika sätt att göra henne leende - om det innebär att titta igenom gamla bilder från dina besvärliga tonåringar eller poppar på en Will Ferrell-flicka. Anchorman s alltid en bra räddning också.


6. "Du måste bara lägga detta bakom dig och fortsätta."

Umm, duh? Din vän är ingen dåre. Missa inte helt ditt fönstermöjlighet att vara där för henne genom hopp-hoppa och hoppa till mållinjen. Ja, hon vet att hon behöver komma förbi detta, men det är mycket lättare sagt än gjort. "Din vän behöver tid att lura, så du borde låta henne göra just det", säger Brenner. "Människor behöver lära sig att läka och klara sig själv med stöd från nära och kära i närheten.""Din vän behöver tid att lura, så du borde låta henne göra just det."7. "Låt oss gå ut och bli hamrade!"

Många människor försöker vara stödjande genom att tavänner ut och få dem fulla, men det kan vara en av de värsta distraktionstakterna, säger Brenner. "Det här brukar bli att göra din vän känner sig ännu värre, för att alkohol ökar känslor av sorg och förtvivlan." Och låt oss vara ärliga, du vill inte hållas ansvarig för det dåliga beslutet de gör i ett känslomässigt instabilt ögonblick. Häftiga distraheringar är en mycket bättre lösning, gå på bio, ta tag på middag, gå en promenad, slå på gymmet, etc. "Undvik dock tunga, ledsna filmer!", Tillägger Brenner.Uppmärksamma: