/ / 5 Tecken på att ditt brutna förhållande är fortfarande fixabelt

5 Tecken på att ditt brutna förhållande är fortfarande fixabeltEtt par kramar ut detBob Marley sa en gång, "alla kommer att skada sigdu. Du måste bara hitta de som är värda att lida för. "Marley kan ha varit en total kvinna, men han har en poäng. På lång sikt, verkligen intima relationer, är en viss grad av bedrägeri och ont nästan oundvikligt - om din partner ligger om att sluta röka eller har en fullblodig affär. Så kanske sann kärlek handlar inte om att hitta någon som är värt att lida för, utan snarare att hitta ett förhållande som är värt att försöka reparera.


"Du är inte dömd att dela upp för att du står infören specifik fråga ", säger Samantha Burns, en licensierad psykiatrisk rådgivare, relationerådgivare och dating coach. "Vissa problem är mer utmanande att övervinna, men framgången eller misslyckandet i förhållandet bestäms av hur du klarar av problemet."

Här är några tecken på att de två av er fortfarande kan jobba ut.via GIPHY


1. Du är fortfarande ett lag

Oavsett vem som orsakat eller bidragit mer till problemet, närmar sig paret dessa hinder som ett lag.


"Till exempel" Även om du köpte den bilen utan min tillåtelse och jag är super förbannad, nu vi måste räkna ut hur man går ut ur skulden ", sägerBurns. Det här är vad hon refererar till som "vi-faktorn". Dessa par kan hålla den stora bilden i perspektiv och inse att de älskar varandra, även om de inte gillar varandras handlingar."Vissa problem är mer utmanande att övervinna, men framgången eller misslyckandet i förhållandet bestäms av hur du klarar av problemet."2. Du båda tar ansvar

Det är självklart inte ditt fel om din partnerfusk på dig. Med det sagt är det viktigt i den situationen (eller någon annan) att titta på alla bidragande faktorer på båda sidor. Kanske har din partner problem med engagemang eller impulskontroll. Eller kanske du har varit känslomässigt avlägsen.


"Ofta kan återuppbyggnad av förtroende inte hända förränvarje partner erkänner sin eller hennes roll, vare sig aktiv eller passiv, i de större problemen som ledde till förräderi, säger Burns. Att ta ansvaret för avståndet och klyftorna i relationen är nyckeln till att paret skapar och definierar en ny starkare och mer engagerad framtid tillsammans. "


Oavsett fall understryker Burns att det ärviktigt för att utöva introspektion. Om du har en situation där ingen är villig att erkänna att de är felaktiga, kommer problemet troligen att upprepa sig på ett eller annat sätt.via GIPHY


3. Du har inte förlorat den lovin känslan

Detta är en biggie, och anledningen till att vissa säger kärlekerövrar allt. Om du och din partner fortfarande älskar varandra och kan visa det, har din relation större chans att överleva även de mest förödande intrången.


"[Framgångsrika par] är anpassade till varandraskärleksspråken, vilka är de sätt på vilka varje partner mest föredrar att få kärlek, säger Burns. "Detta gör det lättare att lösa konflikter och känna sig anslutna igen, för du säger," Jag älskar dig ", på ett sätt som verkligen resonerar med din partner."


Oavsett om det är ord av bekräftelse, gåvor, kvalitetstid, tjänstehandlingar eller fysisk beröring, lära varandras kärlekspråk och utnyttja det dagligen - särskilt när vägen blir hård.Att ta ansvaret för avståndet och klyftorna i relationen är nyckeln till att paret skapar och definierar en ny starkare och mer engagerad framtid tillsammans. "4. Du har externt stöd

Vår nuvarande sociala medierklimat gör det så enkeltatt jämföra oss med andra (#relationshipgoals) och svep åt höger eller vänster på alla potentiella kompisar. Vid synen på eventuella fel eller svik förväntas vi fortsätta och hitta någon bättre. Det finns ju bara så många alternativ, trots allt!


"Dessa dagar, speciellt för kvinnor som är stolta över att vara oberoende och kraftfulla, det finns mycket shaming som fortsätter för att bo i ett förhållande där mannen fuskar," säger Burns.


Om du försöker reparera saker med din S.O., det är användbart att vara omgiven av vänner och familj som är öppna och villiga att lyssna på dina känslor, snarare än de som gör negativa kommentarer eller uppmuntrar dig att lämna din partner.


5. Du vill ha det att arbeta båda

Trots allt kommer relationen inte att fixa sig själv.


"Om du har försökt att adressera direktdin partners motvilje och motstånd, men han eller hon nekar något ansvar för hans eller hennes handlingar, vägrar att förändra eller investera energi i att arbeta genom det och är ovillig att sätta igång eller gå till terapi kan det vara dags att gå borta, säger Burns.


Medan nästan alla problem kan lösas omovanstående faktorer är anpassade, är det viktigt att erkänna att det finns ett problem som inte kan åtgärdas: något missbruk, fysiskt eller mentalt bör aldrig tolereras. Ja, människor ändrar dessa beteenden, men det är inte värt att risken väntar och hoppas att det händer.Uppmärksamma: