/ / Hur mycket kan du verkligen fråga din partner att ändra?

Hur mycket kan du verkligen fråga din partner att ändra?En kvinna irriterad med sin partner.Människor säger alltid att kärleken är blind, men vadhänder när hans röriga garderob börjar faktiskt driva dig galen? Eller när kan du bokstavligen inte längre klara av hur mycket pengar hon spenderar på skor? När det gäller att be din partner att byta är det svårt att veta när du ska svälja din irritation och acceptera deras egenskaper - eller göra dessa beteenden ett problem.


Nyckeln till att erkänna vad som måste gå för digstanna: skriv det hela ner. "Innan du höjer slaget flaggan och gå i krig med din partner, sitta ner. Gör en lista över vad det är du vill att de ska förändras, säger Patricia Bubash, relationerådgivare och författare till Framgångsrika andra äktenskap. "Ge dem sedan samma möjlighet att lista vad de finner störande med dig."

Du kan bli förvånad att veta att din make har också låtit några av din irriterande beteende glider, säger Babush. Så innan du frågar dem att sparka sina dåliga vanor till kanten, se om det finns något du kan anpassa för att göra dem lite mer nöjda i lyckaavdelningen också.


Här är saken: Om beteendet är något livshotande eller farligt, säger Bubash att förändring inte bara är önskad, det krävs.


"Den make som är gift med någon varsdricka är eskalerande, den vanan måste förändras ", säger Bubash." Och om den där partnern inte är villig att arbeta på skiftande huvud till AA-möten, prata med en rådgivare etc. - då måste allvarliga åtgärder vidtas .”


Men om det är något som hur han lämnartoalett sits upp på morgonen eller hur hon ständigt raderar din favoritutställning på DVR innan du har chans att titta på den, hitta ett sätt att kompromissa eller prata med dem om det på ett icke-konfronterande sätt.


"Om du inte tycker om att din make brukar sjunka i duschen på morgonen kanske du bara får honom att ändra sin sånglista och ignorera att han är avgörande", säger Babush.


I slutändan går allt tillbaka till ett gammalt ordspråkde flesta av oss vet ganska bra: "Välj dina slagsmål", säger Bubash. "Och bestämma vilken vana, beteende är omöjligt att fortsätta leva med. Hitta vad du kan förbise för alla de goda beteenden som de sträcker sig."Uppmärksamma: