/ / Din kranvatten kan orsaka dina avbrott

Din kranvatten kan orsaka dina avbrott

kvinna tvätta ansikte

Om du inte kan fastställa var dina plötsliga breakoutskommer från, kanske du tittar på en stor faktor: ditt kranvatten. Ja, det är sant. "När du tvätter ansiktet med kranvatten är det hård på din hud", säger Ellen Marmur, M.D., en hudläkare i New York City. Hon förklarar att det kan orsaka akne genom att torka ut huden och i sin tur öka inflammationen.

Oavsett huruvida du har problem med att skrubbas upp idiskbänken beror slutligen på vilken typ av H2O du har tillgång till och din hud känslighet. Om du har eksem eller rosacea, kan du till exempel hitta kranvatten mer irriterande än någon utan några större problem, säger Joshua Zeichner, M.D., en New York City-hudläkare.

Och om din diskbänken strömmar hårt vatten, så kan detVar vad som ligger bakom alla dessa finnar. "Hårdvatten innehåller höga halter av kalcium och magnesium, bland andra mineraler, som kan störa hudens barriär", säger Zeichner. "När det yttre lagret [på din hud] äventyras blir huden ontad och kan inte skydda sig själv som det borde." Mjukt vatten har å andra sidan gått igenom en filtreringsprocess och tar bort de hårda mineralerna, säger Zeichner . (Limescale-en vit, crusty substans som växer på kranar, badkar och sänkor - är en stor indikator på att du har hårt vatten, enligt EPA Water Consultants.)

Så hur förhindrar du att kranvatten slår bort din hudfärg? Följ dessa steg:

Använd en mild rengöringsmedel
Hur du tvätta ditt ansikte gör stor skillnad,säger Marmur. Eftersom du vet att kranvatten kan parchera din hud, använd en mild rengöringsmedel när du sköljer. De är formulerade för att få ett pH-balans som är kompatibelt med din hud, säger Marmur. Hon föreslår att man väljer en icke-skummande en som Förbered rengöringsmedel ($ 34, previsecare.com) eller Enkelt Micellar Vatten ($ 8, ulta.com).

Hämta ett filter
Detta kommer att utplåna dåliga partiklar i ditt kranvatten, vilket ger dig renat mjukt vatten för tydligare hud.

Betrakta en aknebehandling
Om du är akne är verkligen dålig, kanske du villLägg till en receptbelagd produkt som Aczone till din hudvård rutin, säger Zeichner. OTC-produkter som innehåller bensoylperoxid och salicylsyra hjälper också till att öppna upp täppt porer och byst överflödig olja.

Skimp inte på fuktighetskräm
Leta efter en med lugnande ingredienser som hyaluronsyra, som drar fukt i huden och är långvarig, säger Marmur. Hon rekommenderar Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream ($ 26, olay.com).

Uppmärksamma: