/ / Den här Acne-lösningen förknippar allt du sa om Zits som en tonåring

Denna Acne Solution Defies Allt Du Told Om Zits Som Teen

Om du har frekvent akne kan det verka som enmardrömscenario att slather ditt ansikte i oljor. Men experter säger att du borde överväga att göra exakt det för att både förhindra och rensa dessa envisa utbrott. Ja, för riktigt.

Här är affären: Finnar inträffar när dina porer blir igensatta av bakterier och överproducerar talg (a.k.a. olja). Och för mycket olja kan faktiskt hända när din hud torkas eller avlägsnas från att använda hårda produkter, som starka rengöringsmedel, skalar och retinolprodukter, säger Gary Goldfaden, M.D., en dermatolog från Hollywood, Florida och skapare av Goldfaden MD-produkter.

Använda en oljebaserad rengöringsmedel eller fuktighetskrämförhindrar uttorkning av huden, vilket leder till överproduktion av olja som orsakar finnar, säger Goldfaden. Med andra ord kan applicering av oljor på din hud göra det möjligt att sätta bromsarna på din huds naturliga oljeproduktion. Oj. Goldfaden noterar också att oljor kan ta itu med anti-aging bekymmer som dugghet och mörka fläckar också, vilket gör dem till en sann hudvård kraftverk.

RELATERAD: Du kan berätta vad som orsakar din akne genom var du bryter ut

Så vilka oljor är säkra för aknebenägen hud? Goldfaden rekommenderar att du letar efter de som är höga i essentiella fettsyror som omega-6 (du kan se detta som linolsyra på etiketten), liksom de som är höga i vitaminerna A, C och E eftersom de också lysnar huden och hjälper till med att jämnt ut tona. (Det betyder att de irriterande post-acnefläckarna kommer att blekna snabbare också!)

Det sägs att vissa oljor lever upp tilllegenden om clogging porer. Vetexsolja och avokadooljor är båda kända akneförstörande medel, och alla formler som kombinerar oljor med en tung hand av silikoner (som dimetikon) kan också blockera porerna. "Kokosolja är alltid upp till debatt, även om den erbjuder anti-mikrobiella, anti-svamp och antibakteriella fördelar," säger Goldfaden. Han föreslår att man försöker prova på en fläck av huden innan han slår det över hela ansiktet.

RELATERAD: 4 anledningar att du fortfarande stöter på akne

Om du slår ett spa för en ansiktsbehandling, fråga vadtyp av oljor din estetiker tänker använda på förhand. Tea Tree Oil är en bra. Det ger antiseptiska och inflammations-lugnande fördelar, så det kommer inte att förvärra akne.

</ P>
Shutterstock
</ P>

Om du vill testa vattnet i hemmet är torra oljor (som du tillämpar på torr hud) ett bra ställe att börja. En av våra favoriter är Josie Maran 100 procent ren arganolja ($ 48, sephora.com). Efter rengöring av huden, applicera oljan som om du skulle ha ett serum i ansiktet, nacken och bröstet. Följ med fuktgivare om det behövs.

Eller tillsätt en rengöringsolja till din nattrutin som ett första steg för att ta bort smink och föroreningar som uppkommer på toppen av din hudfärg under dagen. Vi gillar Origins Clean Energy Gentle Cleansing Oil ($ 26, beauty.com). Var noga med att applicera och massera i rengöringsoljan på torr hud och skölj sedan med vatten för att ta bort det. I Asien är det populärt att följa upp med en andra mild rengöring, en ritual som kallas "dubbel rengöring" som sägs få huden fin och ren utan att torka ut den (vilket är exakt vad du vill undvika, kom ihåg?).

RELATERAD: Varför fortsätter du att få en pimple på samma exakta plats

Poängen: Oljor kan fungera för alla hudtyper, och till och med överraskande bra om du är aknebenägen. Så var inte rädd för att försöka rengöra eller fuktar ansiktet med en-du kan tacka dig för din tydligare hud senare.

Uppmärksamma: