/ / Hur man hanterar en uppbrytning säger mycket om vem du är som person

Hur man hanterar en uppbrytning säger mycket om vem du är som personett par säger farväl"Jag är så glad att killen jag älskar bröt upp medjag ", sade ingen, det är förståeligt att det är svårt att komma över det när din S.O. säger att de inte längre vill ha den titeln. Men ny forskning har visat att det sätt på vilket du förklarar en uppbrott för dig själv har en direkt inverkan på hur lätt du kan gå vidare.


Forskningen, som publicerades i tidningen Personlighet och socialpsykologi Bulletin, involverade en serie av fem studier därforskare frågade 891 personer om deras personligheter, liksom hur de hanterar romantiskt avslag (verkligt och hypotetiskt). Deltagarna uppmanades också att rapportera hur deras syn på sig förändrats eftersom någon bröt upp med dem.


"Ny forskning har funnit att det sätt på vilket du förklarar en uppbrytning mot dig själv har en direkt inverkan på hur lätt du kan gå vidare."Forskare upptäckte att de som trormänniskors personlighetsdrag sätts i sten (och tycker att personlighetstregen hade en roll i deras uppbrott) hade svårt att gå vidare efter att ett förhållande slutade. De kände sig också mer spökade av tidigare uppbrott, upp till fem år efter det att de hände.


Ännu värre: Dessa känslor av avslag kan till och med orsaka problem i framtida relationer, eftersom forskare upptäckte att vissa människor tror att de avvisas avslöjar ett fel i deras personlighet. Som ett resultat är de permanent oroade över att denna fel kunde röra sig med deras nästa relation ... och den efter det.


I grund och botten, om du går igenom en uppbrytning ochkämpar med det (rättvis nog), det är viktigt att påminna dig om att dessa saker händer. Bara för att du inte fungerade som ett par betyder inte att det är något fel på dig. Det betyder bara att du inte var en bra passform, men någon annan kommer att vara.Uppmärksamma: