/ / Allvarligt, varför är det så svårt att klippa exes ur våra liv?

Allvarligt, varför är det så svårt att klippa exes ur våra liv?Två ledsna kvinnor kramar.Kom ihåg att tiden du svor du aldrig skulle någonsinprata med din ex igen ... och nu möts du regelbundet för kaffe? Du vet att det förmodligen inte är det bästa för dig, men du gör det ändå. Ja, vi har varit där.


Mer än 61 procent av oss tycker att det inte är värt att försöka hålla vänner med en ex, enligt en undersökning av mer än 1000 män och kvinnor av Associated Press och vi TV, och samma antal människor trorDet är rätt sätt att gå och släppa kontakten helt. Men mer än hälften av de undersökta sa att de hade förbli vänner med en ex vid någon tidpunkt. Det inkluderar 38 procent av de som var döda mot vänskap med exes.

Manhattan-baserad licensierad klinisk psykologJoseph Cilona, ​​Psy.D. är inte chockad över resultaten. "Post-breakup flip-flops i känslor om att stanna vänner eller inte kan vara en mycket vanlig händelse", säger han.


Här är varför: Breakups tenderar att involvera några ganska intensiva känslor, och intensiva känslor rotar ofta med din förmåga att tänka tydligt, säger han. I grund och botten, när det gäller att fatta beslut i samband med ett uppbrott, tenderar ditt hjärta att överbrygga ditt huvud. Med andra ord gör uppbrott oss lite dumma."Breakups tenderar att involvera några ganska intensiva känslor, och intensiva känslor rotar ofta med din förmåga att tänka klart.""Resultatet kan skapa osäkerheter ochkonsekvenser som inte stämmer överens med sanna önskningar och behov när emotioner sluter, säger Cilona. Så du kan fortsätta prata med din ex, även om du vet att en ren paus verkligen kommer att hjälpa dig att komma över dem.


Så, vad är det bästa sättet att gå vidare efter adela? Cilona säger att allt beror på dig och din ex. "I vissa fall kan det vara helt lämpligt och arbeta för att båda människor skapar en ny vänskap efter uppbrott", säger han. "I andra fall kan det vara en katastrof." Och när du verkligen tar tid att tänka på det, vet du vad det rätta svaret är för dig.


Beslutade att du måste rensa din ex en gångoch för alla? Var öppen om det. Säg bara något, "Jag gillar att spendera tid med dig, men behöver verkligen göra en egen sak en stund." Och håll fast vid det - det betyder ingen textning, ringning, märkning på sociala medier etc.


Det viktigaste är att du är båda påsamma sida, säger Cilona. "Om dessa saker är klara och båda parter är överens kan det verkligen fungera," säger han. "Om de inte är det kommer det inte troligt att sluta bra."Uppmärksamma: