/ / Nummer 1 sätt att berätta om du är i en hälsosam relation

Nummer 1 sätt att berätta om du är i ett hälsosamt förhållande

Det finns så många anledningar till att vissa relationer bara fungerar - ömsesidig beundran och förtroende, bra sex, en gemensam besatthet med Game of Thrones... Men ny forskning har visat att ett element i synnerhet gör det mer troligt att du kommer att stanna hos din S.O .: vara vänner.


Två nya studier publicerade i Journal of Social and Personal Relationships fann att par som lägger högt värde på vänskap med sin partner är mer engagerade, mer kärleksfulla och mer sexuellt nöjda än de som inte är vänner med deras BF eller GF.

För den första studien, forskare på PurdueUniversitetet hade 190 studenter som hade varit i ett förhållande i genomsnitt 18 månader fylla i undersökningar för att mäta hur dedikerade de var i deras relation, hur mycket de hade investerat i det och var de hoppades att det skulle gå."Par som har ett högt värde på vänskap med sin partner är mer engagerade, mer förälskade och mer sexuellt nöjda än de som inte är vänner med deras BF eller GF."Forskare följde upp i fyra månader och fannatt en hel del 27 procent inte längre var med samma person (#college). När forskare dyker in i undersökningsresultaten, fann de att de som fortfarande var tillsammans var mer benägna att göra högt i vänskaps-, romantiska engagemang, kärlek och sexuella tillfredsställelseselement.


För den andra studien frågade forskarna 184studenter som hade varit i ett förhållande i minst 16 månader för att bedöma hur mycket de värderar kompanjonskap, kön, säkerhet, självförbättring och upplever nya saker med sin partner. De som sa vänskap var avgörande i ett förhållande gjorde också högre för romantiskt engagemang och sexuell fulländning.


Poängen? Attraktion är viktigt i ett förhållande, men om du verkligen vill vara med din partner för lång tid, är det en bra idé att datera någon som också skulle göra en bra BFF.Uppmärksamma: