/ / Do och don'ts av att haka upp med ditt ex

Do's och Don'ts of Hooking Up med ditt ex

Att hänga med din ex är som att passera ditt grannskap Starbucks: Det är där och det är bekant, så varför skulle du inte komma in för lite något varmt?


Å andra sidan är det typ av ett potentiellt minfält. Det finns känslor att överväga, och åh ja, det faktum att du bröt upp kan vara en bra anledning att hålla sig borta.

Fortfarande, licensierad klinisk psykolog Ramani Durvasula, Ph.D., författare till Borde jag stanna eller borde jag gå?, säger att det kan finnas förmåner till sex med ex. "Det är bekant, och du vet vad som fungerar, så det kan vara tillfredsställande", säger hon. "Och om du inte har haft andra partner sedan din uppbrott och du visste varandras sexuella hälsotillstånd tidigare, kan det vara mer säkert än att hänga med en främling."


Självklart borde du gå försiktigt innan du hoppar in i någonting med en ex, men att hoppa i en sexuell tidsmaskin kan vara kul.


Durvasula erbjuder några tips om hur man gör sex med ett ex-arbete ... plus några saker som du förmodligen vill undvika:


Definitivt...


1. Hantera dina förväntningar och hans

Det handlar bara om sex, inget mer, sägerDurvasula, så du måste hålla det riktigt med din ex. Du kan klara det genom att säga något som: "Vi kanske inte är rätt för ett förhållande, men jag är fortfarande lockad till dig och skulle gärna dela den delen av vårt förhållande igen." (Självklart kanske han vill ha något mer, i så fall vill du stänga av det.)


Var också ärlig med dig själv om ditt mål också: Letar du efter lite lansering, eller försöker du faktiskt återskapa något? Om det är det senare, gå inte gå.


2. Var säker

Kanske brukade du inte regelbundet en kondom när du var tillsammans, men han kunde ha kopplat sig till andra mellan din uppbrott och nu.


"Faktum är, om han inte har en uppsättning ren testResultatet framför honom handlar det inte om skadade känslor eller ego, det handlar om hälsa, säger Durvasula. Om din ex är förolämpad och inte sätter ihop, sova inte med honom. Att offra din hälsa är inte värd en natt av nostalgisk sex.


3. Påminn dig själv varför du bröt upp

För att du vill inte åka dit igen. Durvasula säger att det är viktigt att ta tid att tänka på varför saker inte fungerade innan du gjorde någonting fysiskt: "När du har gjort det, går det inte att gå tillbaka."


Inte ...


1. Gå tillbaka till gamla kommunikationsmönster

Att prata och texta regelbundet är stora no-nos. Även om du ställa in scenen, kan din ex fortfarande nå ut efteråt. "Det är den risk du tar", säger Durvasula. Om han gör det, berätta för honom att du fortfarande är attraherad till honom och att du är tacksam att han varit i ditt liv ... men att du bröt upp av en anledning.


2. Prata om saker från det förflutna som stör dig eller skada dig

Denna anslutning är inte för att fixa vad som gick nerinnan. Om det förflutna kommer upp, avbryta försiktigt samtalet och säg att du inte vill åka dit igen. "Snap inte, skjut inte av honom och skriker inte, säger Durvasula." Men gör inte heller det, och lägg det försiktigt. "


3. Var självdödande

Göra skämt om dina otillbörliga underkläder eller att dina lår är större nu än de var när han senast såg dig naken, uppnår ingenting. Du har honom där du vill ha honom-så äga den.


4. Chatta om nya personer du har varit med

Det är frestande att låta din ex veta hur önskat du är, men ingen vill höra det när sex ligger på bordet, säger Durvasula.


5. Förvänta dig att någonsin höra från honom efteråt

Visst, det är bara bra sätt och han kan komma ut för att berätta att han hade kul. Men det är bäst att behandla detta som en anslutning som aldrig kan hända igen.


Om du börjar missa honom, prata med vänner somvar runt för första uppbrytningen. "De kommer att vara mer än glada att påminna dig om problemen från första gången", säger Durvasula. Hon rekommenderar också att du distraherar dig med roliga aktiviteter, som att gå ut med vänner. "En uppbrytning är svår nog, säger han." Replaying det en gång är som att titta på en dålig film två gånger. "


Poängen: Kön med en ex är inte för alla. Men om du är båda nere och har noll förväntningar på framtida förhållande, varför i helvete inte?Uppmärksamma: