/ / Den sak som helt och hållet kunde döda ditt sexliv efter att ha fått en baby

Det som kunde helt döda ditt sexliv efter att ha fått en babysexliv efter barnDenna artikel skrevs av Suzannah Weiss och tillhandahålls av våra partners på Mäns hälsa.


Kommer ditt sexliv att överleva en bebis? Det beror på hur stressat du är, föreslår en ny studie från Pennsylvania State University.

Forskare undersökte nya föräldrar om derasstressnivåer och sexuell tillfredsställelse under det första året av deras barns liv. Sammantaget var 55 procent av männen och 69 procent av kvinnorna åtminstone "något" nöjda med sina sexliv.


Men ju mer stressade kvinnorna var desto mindre sexuellt nöjda var båda föräldrarna.


Trots att papporna var så dunkla som mammorna var deras mentala tillstånd inte kopplad till sexuell tillfredsställelse alls. Endast mödrarnas stress verkar ha en inverkan.


Hurså? Vi tenderar att känna enormt press för att vara perfekta mödrar, och att trycket kan vara försvagande, säger studieförfattaren Chelom Leavitt, M.S. Från träningstider till ny ålder, till organisk solskyddsmedel, till träning efter graviditet, känner många av oss att vi "ska tänka på våra barn utan stopp och se perfekt sammanlagda samtidigt som de gör det. Om du känner sig otillräcklig, känner de känslorna av osäkerhet kan spillas över till andra delar av ditt liv - inklusive sovrummet.


Män tenderar att få mer utrymme med föräldrarnaförväntningar, och deras självvärde är inte så bunden att de är förälder, säger Leavitt. Så medan din man kan vara sömn berövad, upptagen och orolig för att ditt barn får en annan förkylning vid daghem, kan din stress vara en tyngre och mer konsekvent fråga.


Du kommer känna dig tryggare om din föräldraskap omdu vet att du inte är ensam ansvarig, så det är viktigt för din kille att ta sig i vikt, säger Esther Boykin, ett äktenskaps- och familjeterapeut som grundar sig i Haymarket, Virginia. Ha en konversation och berätta för honom vilka sysslor du hatar mest-Blöjorbyte? Sena nattmatning? -och fråga honom att ta dem av dina händer. Du kommer att vara glad att du gjorde senare, när du har mer energi lagrad upp för en skrov i hö.Uppmärksamma: