/ / Har du Acne? Steg långt ifrån dessa 4 typer av hudprodukter

Har du Acne? Steg långt ifrån dessa 4 typer av hudprodukter

kvinna torkar ansikte

Det är dåligt nog att hantera breakouts-det sista du behöver är att dina hudvårdsprodukter verkligen ska orsak De arga stötarna dyker upp. Så vad ska du undvika, och vad är det faktiskt säkert för akne-benägna hudfärger? Vi frågade Joshua Zeichner, M.D., chef för kosmetisk och klinisk forskning vid Mount Sinai Hospital Department of Dermatology, för att bryta ner det så att du bara kan se några dagar framöver.

1. Trendiga oljor
I varje hörn av skönhetens gångar dessa dagar,Det handlar bara om oljor - och det kan stava katastrof för den pimplebenägen. Var medveten om att många sminkprodukter innehåller dessa populära ingredienser nu, så läs etiketterna noggrant innan du köper något du tänker lägga på ditt ansikte.
Vad är säkert: Arganolja, druvolja, lavendelolja och kokosnötolja är inte kopplade till akne, säger Zeichner. Se bara till att andra oljor inte smygar in i ingredienslistan.
Prova: Josie Maran 100 Procent Pure Argan Oil Light ($ 48, josiemarancosmetics.com)

josie maran arganolja

2. Lätta rengöringsmedel
Mjuka renande produkter som Micellar vatten,hydratiserande tvättar eller lipidfria rengöringsrörelser är inte särskilt bra för att avlägsna överskott av oljor och smuts som kan täppa till porer och leda till akne, säger Zeichner.
Vad är säkert: Du är bättre att använda en djupare rengöring som skumar upp för att ta bort oljan och bygga upp de akne-drabbade patienterna är mer benägna att ha, säger Zeichner.
Försök: Aveeno Clear Complexion Foaming Cleanser ($ 6, target.com)

aveeno clear complexion cleanser

3. Tunga fuktighetsgivare
Rika krämer, tjocka masker, salvor, vaxartade balm,och i allmänhet allt som känns tungt bör inte röra på huden. Tjockare formler lämnar en återstod som nästan garanterat slår upp dina porer och tar på otäcka utbrott, säger Zeichner.
Vad är säkert: Oljefria fuktgivare är dina BFF. Leta efter lätta lotioner, geler och andra texturer som absorberar snabbt och lämnar inte en glänsande, smidig känsla på huden.
Prova: Neutrogena Oljefria Fuktgivare ($ 11 vardera, neutrogena.com)

neutrogena oljefri spf

4. Silikonprimrar
Medan man uppmärksammar potentielltpore-clogging makeup formler, många inser inte att de silikonrika primersna som du tillämpar först kan orsaka kaos. De flesta primrar är faktiskt laddade med flera silikoner (vilken ingrediens på etiketten som slutar i "-ikon").
Vad är säkert: Välj endast silikon- och oljfria primerformler.
Prova: Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector ($ 36, beccacosmetics.com)

becca primer

Uppmärksamma: