/ Den verkliga orsaken till att din hud är så oljig

Den verkliga orsaken till att din hud är så oljig

Oljig hud kan vara super frustrerande. Tyvärr är här några inte-så-rättvisa nyheter om din hud: Oljedomen är avgörande av genetiken, säger Joshua Zeichner, MD, en hudläkare och chef för kosmetisk och klinisk forskning vid Mount Sinai Medical Center i New York City. Och, du vet: Genen är inte tweak-able. De goda nyheterna? "Vi kan verkligen försöka minimera faktorer som kan leda till en ökning av oljeproduktionen", säger Zeichner.

Första upp: Vad orsakar oljeblandningar

Din menstruationscykel
Inte så förvånande, eller hur? "Varje månad går din kropp genom en regelbunden cykel av hormonproduktion," säger Zeichner, "och eftersom dessa hormoner växer och avtar kan de stimulera dina oljekörtlar." Så den där förklarar de pre-period akne bouts!

Påfrestning
Vi talar både emotionellt och fysisktsnäll, säger Zeichner. Stress uppmuntrar ditt "fight-or-flight-svar", förklarar han, och när du väljer att få din kamp på ", kan det leda till en ökning av oljeproduktionen från dina oljekörtlar på grund av den hormonella ökningen."

Vädret
Zeichner säger att han inte vet detEn skillnad i dina svettkörtlar "Aktivitet från säsong till säsong", men säkert i det varmare, mer fuktiga vädret är oljan mer besvärlig. "En punkt för vintertid!

Blockering-inducerande kosmetika
Super-tung smink kan fälla oljan ochförvärra en breakout-situation, säger Zeichner. Detsamma gäller för din mobiltelefon och håller dina händer på ditt ansikte. (Ännu en anledning att sluta röra ditt ansikte!)

För det andra: Vad du kan göra om det

Få rätt rengöringsmedel
Skummande rengöringsmedel är bra för att bli av medolja, säger Zeichner. Ett alternativ: Cetaphil DermaControl Oil Control Foam Wash. Och om du behöver ännu mer hjälp än det, föreslår Zeichner en rengöring med salicylsyra, som Neutrogenas Pink Grapefruit Oil Free Acne Wash.

Prova lera masker
Denna typ av mask innehåller kaolin

Uppmärksamma: